‘TÜBİTAK’MADI! başarılı oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TÜBİTAK’MADI! başarılı oldu!


 

TÜBİTAK’ın beğenmediği Eyüp Aygar Lisesi’nin ‘Akıllı Motor Projesi’ MEF Üniversitelerinin, “Uluslararası Proje Yarışması”nda 26 ülkeden katılan 579 proje arasından sıyrılarak 4’üncü oldu!

SONER AYDIN

Mersin’de bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalara en fazla proje gönderen Eyüp Aygar Anadolu Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği ‘Akıllı Motor Projesi’, TÜBİTAK tarafından ilgi görmezken MEF üniversitelerinin düzenlediği uluslararası proje yarışmasında 4’üncü oldu.

Fizik öğretmeni Kemal Öztürk geliştirdikleri çalışma ile araç sahiplerinin yaklaşık yüzde 80 gibi bir tasarruf kazandığını belirtti.

Okullarının kurulduğu günden bu yana sürekli yeni projeler ürettiğini anlatan Okul Müdürü Cahit Özdemir ise, “Puanları bizden daha yüksek olan diğer Anadolu, fen yada özel okullara göre daha başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Mersin’de ki iş adamlarının, kurumların, sanayicilerin genç mucitleri desteklemesi gerektiğini de söyleyen Özdemir, “Genç beyinler desteklenmeli” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA