TİP Mersin’den ‘yerel yönetimler çalıştayı’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP Mersin’den ‘yerel yönetimler çalıştayı’


 

TİP Mersin Başkanlığınca düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda sorunlara çözüm yolları aranarak, her komisyonun belirlediği ilkelerin raporlaştırılarak ilerleyen günlerde kamuoyuna deklare edilmesi kararlaştırıldı.

Haber Merkezi

 

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü ‘Kent yaşamını birlikte kuruyoruz’ sloganı ile ‘Mersin Yerel Yönetimler Çalıştayı’ düzenledi.

Çalıştay Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10:00’da başlayan çalıştay 16:30’a kadar sürdü.  ‘Mersin Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda yerel yönetimler, kentin sorunları, halkçı/sosyalist belediyecilik üzerine konuşuldu. Çalıştaya; akademisyenler, mühendisler, dernek temsilcileri, eğitimciler, sendika temsilcileri, sanatçılar ve sporcular katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TİP İl Başkanı Avukat Ahmet Paket, “Kentine, yaşamlarına, tarihsel belleğine, doğasına, haklarına sahip çıkan yurttaşlar olarak kamucu, halkçı sosyalist yerel yönetimlerin ortaya çıkması ve aynı zamanda parti olarak yerel siyasetimize yön vermemiz için beraberiz. Çalıştayımız için çok emek harcadık. Herkes titizlikle ve fazlasıyla çalıştı. Herkese teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Çalıştayda yerel siyaset ve yönetimler açısından üzerine konuşulan komisyonlar ise şunlar oldu; Kentsel Gelişim Komisyonu, Ekonomik Gelişim Komisyonu, Kültür Sanat Ve Spor Komisyonu, Afet Yönetimi Komisyonu, Kent Ekolojisi Ve Tarım Komisyonu, Halk Sağlığı Komisyonu, Kadın Komisyonu, LGBTİ+ Komisyonu, Öğrenci Komisyonu, Emek Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Eşit Yurttaşlık Ve İnsan Hakları Komisyonu, Çocuk Ve Çocuk Hakları Komisyonu, Hayvan Hakları Komisyonu.

 

NELER KONUŞULDU?

Kent ekolojisi ve tarım komisyonunda, özellikle Akkuyu Nükleer Santral inşaatı, doğa tahribatları, kentimiz ekosisteminin sermayenin eline bırakılmaması ve Mersin’deki tarım sektörünün içinde bulunduğu durum ile bunları sosyalist bakış açısıyla nasıl değerlendirildiği konuşuldu.

Emek komisyonunda ülke değerlendirmesi ile birlikte aynı zamanda kent içindeki işçi ve emekçilerin insanca yaşam koşullarının hangi standartlarda olması gerektiği, emek sömürüsünün yerel siyaset ve yönetimlerde nasıl ele alınması gerektiğinin, işçi sağlığı ve güvenliğinin esaslarına dikkat çekildi.

Hayvan hakları komisyonunda özellikle son günlerde sokak hayvanları konusundaki yürütülen kötü politikaların, zarar verici ve itlafçı anlayışın nasıl sona ereceği, yerel yönetimlerin hayvan hakları konusunda nasıl politikayı yürütmesi gerektiği konuşuldu.

Ekonomik gelişim komisyonunda tüm sektörler bazında detaylı bir sunum ile kentin kalkınması ve bu kalkınmada halkçı ve sosyalist bakış açısının yerel yönetimlere nasıl sirayet etmesi gerektiği, ekonomik gelişim konusunda patronların ve sermayenin değil yurttaşların refahını düşünülmesi ve bu politik hedeflerle hangi taleplerle ilerlenebileceği konuşuldu.

Kadın Komisyonu’nda özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyet eşitliği birimleri, yok sayılan kadın emeğinin görünür kılınması, hayat alanları işgal edilen kadınların özgürlük mücadelesi ve kadınların istihdam alanlarının genişletilmesi yerel politikalar kapsamında incelendi.

LGBTI+ komisyonunda düşmanca politikaların ve nefretin yükseldiği, erkek devlet şiddetinin yerel yönetimlere de siyasetlere de sirayet ettiği koşullarda yaşamsal tüm gereklerin ve hakların eşit yurttaşlık ilkesi temelinde, cinsel yönelim ayrımı gözetmeksizin nasıl sağlanacağı tartışıldı. Aynı zamanda özellikle sağlık barınma emek özgürlük eşitlik konularında LGBTI+ların dezavantajlı bir konumda değil insan hakları temelinde eşitliği baz alması gerektiği konuşuldu.

Kentsel gelişim komisyonunda özellikle kentleşme anlamında imar ve yapı faaliyetlerinin, kent genelinde yapılaşma hallerinin sermaye odaklı ilerleyişinin sosyalist politikalarla nasıl önüne geçileceği gibi konular konuşuldu.

Eğitim komisyonunda ve halk sağlığı komisyonunda özellikle halkçı kamucu belediyecilik konusunda ücretsiz hizmetlerin, halkın refahını nasıl sağlanacağının, eğitim ve sağlık politikalarının sermaye odaklı ve özelleştirmeye dayalı koşullarının nasıl sona ereceği tartışıldı.

Tüm komisyonlarda gereken tartışmalar yapılıp, kent genelindeki sorunlar ve eksikler tespit edilip, bunlara çözüm yollarının arandığı çalıştayda her komisyonun belirlediği ilkeler raporlaştırılarak ilerleyen günlerde kamuoyuna deklare edilecek olan sonuç bildirgesi hazırlıkları ilerletildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA