Macide öğretmene haksızlık! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Macide öğretmene haksızlık!


 

AKP’nin muhalifleri susturma çabası kaygı verici niteleyen Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, isimsiz ve belgesiz şikayetlerle Eğitim-Sen’li öğretmenlere linç kampanyası başlatıldığını savundu.

Haber Merkezi

Tarsus Fahrettinpaşa İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapan Macide Boymul’un, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanmasına tepkiler sürüyor.

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, yaptığı basın açıklaması ile Eğitim Sen'li öğretmenlere linç kampanyası başlatıldığını savundu.

Tarsus'ta Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Öğretmen Macide Boymul’un, hakkında verilecek yargı kararı kesinleşmeden, açığa alındığını belirten Yücel, Boymul'un haksızlığa uğradığını belirterek, dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

 

AKP’NİN MUHALİFLERİ SUSTURMA ÇABASI KAYGI VERİCİ

AKP hükümetinin özellikle 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkedeki tüm muhalif kesimleri susturmaya, yıldırmaya, itibarsızlaştırmaya yönelik uygulamalarının her geçen gün kaygıları daha da arttırdığını bildiren Başkan Yücel, “Ülkede demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, düşünce özgürlüğünden söz etmenin koşulları kalmamıştır. Sendikal hak ve özgürlükler askıya alınmıştır. Konfederasyonumuz KESK ve bağlı sendikalara üye olan kamu emekçilerine ve sendikamız Eğitim Sen üyelerine yönelik baskı, soruşturma, görevden alma, gözaltı ve sürgünler artarak sürmektedir.

Sendikal hak ve özgürlüklerimiz gerek anayasa ve sayısız yargı kararı ile gerekse uluslar arası sözleşmeler ve AİHM kararları ile güvence altına alınmışken AKP iktidarı ve atadığı yöneticileri tarafından hukuk açıkça çiğnenmektedir. Üye ve yöneticilerimizi cezalandırmak için adeta suç üretilmektedir.

 

İSİMSİZ VE BELGESİZ ŞİKAYETLERLE MESLEK ONURUMUZ, AYAKLAR ALTINA ALINIYOR

Geçtiğimiz hafta Şube Yürütme Kurulu Üyemiz Macide Boymul, İlçe Milli Eğitim Müdürünün teklifi, ilçe kaymakamının oluru ile açığa alınmıştır. Arkadaşımızın açığa alınma gerekçesi, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında BİMER’e yapılan şikayet ve bunun üzerine başlatılan idari soruşturmadır. BİMER gibi şikayet hatlarına yapılan isimsiz ve belgesiz şikayetlerle meslek onurumuz, sendikal hak ve özgürlüklerimiz ayaklar altına alınmaktadır. Arkadaşımızın yaptığı paylaşımların hiç birisinde suç unsuru oluşturacak herhangi bir ifade bulunmamasına rağmen,kendisine yöneltilen  suçlamaları kabul etmek mümkün değildir” diye konuştu.

 

TACİZCİLER, DAYAKÇILAR NEDEN AÇIĞA ALINMIYOR?

Macide Boymul’un yaptığı paylaşımlarda suç oluşturmaya çalışanlara da seslenen Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, “Haklarında; hırsızlık, şiddet, cinsel taciz iddialarıyla hem idari hem adli soruşturmalar sürerken bu kişileri açığa alma konusunda neden kılınız kıpırdamadı? Arkadaşımızın daha ilk ifadesi dahi alınmadan, tamamen asılsız iddialarla başlatılan bu soruşturmadaki bu aceleci tavrınız neden? Açığa alma kararı ile açıkça soruşturma yönlendirilmeye, soruşturmayı yürütenlere gereken mesaj verilmeye çalışılmıştır. Bu karar derhal geri çekilmeli ve arkadaşımız bir an önce görevine başlatılmalıdır.

Bu ve benzeri suçlama ve soruşturmalarla sendikamız ve üyelerimiz sindirilmeye, korkutulmaya, baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Sendikamıza yönelik oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonu amacına ulaşamayacaktır. Bilinmelidir ki demokrasi ve özgürlükler bir gün herkes için ihtiyaç olacaktır. Ve yine bilinmelidir ki üzerimize çöken bu kara bulutları mutlaka bir gün dağıtacağız. Bu ülkenin tüm emek ve demokrasi güçleriyle yan yana omuz omuza durmaya devam edeceğiz. Macide Boymul arkadaşımız, Eğitim Sen ve üyeleri, baskılarınız, yıldırma operasyonlarınız ve hukuksuzluklarınız karşısında asla sinmeyecektir! Sendikamız emek, demokrasi ve barış mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir! arkadaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı tüm kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA