Mersin, Gazze için buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, Gazze için buluştu


 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin 68’liler Derneği tarafından, “Nakba’dan Gazze’ye Ortadoğu’da bitmeyen savaş” başlığıyla panel düzenlendi. Mersin Sanayi ve Ticaret Odası’nda düzenlenen panele demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşlar, siyasi parti ve örgüt temsilcileri katıldı. Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan İHD Yönetim Kurulu Üyesi Figen Kandemir, her gün yüzlerce çocuğun öldüğüne, öldürüldüğüne dikkat çekti.

Kandemir, “Bizler de bugün Filistin halkına 75 yıldır uygulanan bu mezalime karşı farkındalığı çoğaltmak, ses olmak için bu panelde buluştuk. Birazdan panelistlerimiz ve kolaylaştırıcımız yaşanılan bu katliamın, soykırımın siyasi, bilimsel, ideolojik yönleriyle ilgili aktarımlarda bulunacaklar. Konularında birbirinden yetkin değerli hocalarımız bu bitmeyen savaşı her yönüyle değerlendirecekler. Ben açılışı sanat yönüyle yaparak Filistinli şair, akademisyen, yazar ve aktivist Rıfat el-Arir'in kardeşleri ve onların çocukları ile birlikte 7 Aralık 2023’te İsrail bombardımanında öldürülmeden önce kaleme aldığı ‘Ölmeliysem, bir mesel olsun bu ölüm’ şiiriyle orada hayatını kaybedenleri bir kez daha anmak istedim” diye konuştu.

Panel moderatörlüğünü KHK’lı akademisyen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör yaparken İsrail zulmünü yaşayan Faik Bulut, Sinan Çiftyürek ve Adil Okay konuşmacı oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA