Tarım sektörü kan ağlarken AKP’den hayvancılık müjdesi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarım sektörü kan ağlarken AKP’den hayvancılık müjdesi!


 

Tarımsal üretimde Ortadoğu ve Rusya pazarını kaybeden Mersin, tarımdan lojistiğe birçok sektörde ciddi sorunlar yaşarken AKP’li Ercik, hayvancılık sektörüne müjde verdi!

Haber Merkezi

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin’de yaşanan sulama suyu sorunu ile kooperatiflerdeki sorunların çözümü için söz verip, 17 Mayıs’ta toplantı yapacağını açıklarken, AKP İl Başkanı Cesim Ercik’ten kente ilginç bir müjde geldi.

İktidarın politikaları nedeniyle Ortadoğu ve Rusya pazarlarının kaybedilmesi ile özellikle tarımsal anlamda büyük kayıplar yaşayan Mersin’e, “Hayvancılık sektörüne büyük destek geliyor” müjdesi veren Ercik, Başbakan Yardımcısı Elvan ile de çelişti!

 

SANKİ İLK DEFA ERCİK AÇIKLIYOR!

Partiden servis edilen basın bülteninde, hükümetin hayvancılık sektörünü canlandırmak için ürettiği projeleri değerlendiren Ercik için “AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten hayvancılık sektörüne büyük müjde geldi. Ercik, ‘Hükümetimizin bu uygulamasının hayata geçmesi sektöre atak yaptıracak inancındayım’ dedi” ifadelerinin kullanılması da, tepki topladı.

Basın Bülteni; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısını 10 baş ve üzerinden en az 5 başa düşürmesini ilk kez Ercik açıklıyormuş gibi gönderildi.

Ercik açıklamada “Bu yeni projeyle sektöre önemli bir destek gelmesi hedefleniyor. Yeni çalışmaya göre vatandaşlarımız kendisine hayvan alacağı zaman ipotek yolunda çözüm arıyordu. Evini, arabasını bile ipotek ettiren vardı. Yeni çalışmayla artık bu uygulama sonlanacak. Artık daire, araç gibi mülkler değil hayvan rehin verilecek ve kredi de alınabilecek” dedi. AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, bu yeni kredilendirme çalışması için Bakanlığın Ziraat Bankası ile görüşmeleri son noktaya getirdiğini ifade ederek, “Aynı uygulamaları meyve ağaçları için de gerçekleştirmek için çalışmalar var” ifadelerinei kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA