Mersin Bisikletli Gezginler Derneği 21.Yılını kutluyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği 21.Yılını kutluyor


 

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği (MBGD), kuruluşunun 21’inci yılında bisikletli yaşamı yaygınlaştırmak için mücadelesini sürdürüyor.

SUAT ÖZDAL

 

Kuruluşunun 21’inci yılını geride bırakan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği (MBGD), bisikletli yaşamı yaygınlaştırmak için mücadelede kararlı.

Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir, Türkiye’nin ‘bisikletli yaşam’ konusunda mücadeleyi en üst düzeyde sürdüren, örnek alınan topluluğu olduklarını söyleyerek, “Süreç içerisinde sağlığı, sporu, doğayı ve yaşadığı şehri seven, sosyalleşme imkanı arayan pek çok bisiklet sevdalısı ile yoldaşlık yapan topluluğumuz kitlesel gücünü artırmıştır.

 

“7 KEZ MERSİN CARETTA BİSİKLET FESTİVALİ DÜZENLEDİK”

Kuruluş amacı olan bisikletli yaşamı sevdirmek ve yaygınlaştırmak hedefini ulaşırken, imkânlarının el verdiği her fırsatta milli günlerde, çevresel ve sosyal konularda duyarlılığını göstermiş, özel etkinlikler düzenlemiş veya projeler desteklemiştir. Mersin'in turizm kapasitesini artırmak ve Caretta kaplumbağalarının farkındalığını artırmak amacıyla Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Orman Genel Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi ve özel işletmelerin katkılarıyla 7 kez Mersin Caretta Bisiklet Festivali düzenlemiştir. EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nın şehrimize ulaşması için MBB ile bölgesel bir çalıştay düzenlenmiştir.

 

GÜVENLİ BİSİKLET SÜRÜŞÜ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin ilk bisiklet eğitim filmlerini yapmış ve yurda dağıtmış olmanın haklı gururunu taşıyan derneğimiz okul öğrencilerinin ‘güvenli bisiklet sürüşü” konusundaki eğitimlerine devam etmekte, özellikle kadınların ‘bisikletli yaşama’ dahil olması için özel turlar düzenlenmiş ve eğitimler verilmektedir.

Mersin’imizin ‘bisikletli yaşamı’ yeniden hatırlaması, ‘bisikletli ulaşımın’ yaygınlaşması, altyapısı ve sunduğu imkânlarıyla ‘güvenli bisikletli ulaşıma’ uygun hale getirilmesi için yılmadan, yorulmadan 2000 tur gezisi etkinliği düzenlemiştir.

Binlerce toplu taşıma şoförlü ve araç sürücüleri ile farkındalık çalışmaları yapılmış ve bunun olumlu sonuçları hızlı bir şekilde alınmıştır” diye konuştu.

 

YEREL YÖNETİMLERLE YÜRÜTÜLEN FAALİYETLERE DEVAM

Bisikletli yaşamın kararlı bir savunucusu olarak yerel ve ulusal karar vericileri harekete geçirmek için yapılan çalışmalar ve yerel yönetimlerle yürütülen faaliyetler devam ettiğini söyleyen MBGD Başkanı Ahmet Salih Özenir, “Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin üstün gayretleri ile şehir merkezinde 125 km. güvenli bisiklet yolu, 38 farklı alanda 414 bisiklet kapasiteli bisiklet park yeri, 8 noktada tamir istasyonu, 2 kafede bisiklet çalışma masası, yaklaşık 100 modern kavşağın bisiklet yolu projesi yapılmış bunlardan 8 kavşak hizmete açılmıştır. Sahil Kültür Parkı'nda 6 İstasyonlu 80 bisikletin hizmet verdiği paylaşımlı sistemden 89000 kişi istifade etmekte ve şehrin uzak ve yüksek dağlarındaki bölgelere 145 belediye otobüsü ile ücretsiz bisiklet taşınmakta ve bu sistem kişisel mobil uygulama ile takip edilebilmektedir. Ayrıca şehir genelinde 30000 yol mazgalı "bisiklet dostu" olacak şekilde değiştirilmiştir.

Bu şehrin yerel bir STK’sı olarak yurt çapında örnek alınan çaba, başarılar ve ‘bisiklete’ ve Mersin’e hizmetle geçmiş olan yılların birikimi ile derneğimiz Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu (TÜBİDEF) kurucuları arasında bulunmuştur. MBG evimiz 10 yıldır bisikletlilerin sosyal buluşma mekanı olarak faaliyet göstermektedir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA