Anamur Büyükşehir’i göreve çağırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur Büyükşehir’i göreve çağırdı


 

Anamur’da yol kenarlarında yığınlara dönüşen çöplere halk isyan ederken sürekli temizlik çalışması yapmasına rağmen ilçeye depolama alanı yapılmadığı için sorunun önlenemediğini açıklayan Anamur Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesini göreve çağırdı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de belediyelerin istenilen hizmeti vermemesinin en belirgin olduğu alan sokaklarda yığınlara dönüşen çevre kirliliği olmaya devam ediyor. Mersin’in doğası ve tarihi ile en eski yerleşim yerlerinden biri olan ancak son dönemlerde sık sık çevre tahribatları ile gündeme gelen Anamur’da devasa boyutlara ulaşan çöp yığınlarına tepki çekmeye devam ediyor.

Sık sık konuyla ilgili tepkileri dile getiren açıklamalara imza azan Anamur Çevre Platformu son olarak, Yalıevleri Mahallesi’ndeki çöplükten sonra yeni bir çöp vakası daha yaşandığını duyurdu. “Anamur’un her tarafında sokakların kenarları çöp deposu haline getirilirken belediyeler suçu birbirine atmakla meşguller” diyerek yetkilileri görece çağıran platform, konunun takipçisi olduğunun da altını çizdi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN GÖREVLERİ…

Anamur Belediyesi ise gazetemize gönderdiği yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için bölgede sık sık çevre temizliği yapsa da, depolama alanı yapılmadığı için kalıcı bir çözüm sağlanamadığını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesini göreve çağıran Anamur Belediyesi, açıklamasında, düzensiz atık dökülmesi ile ilgili atık depolama alanlarının ve atık bertaraf işlemlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Açıklamada, Anamur Belediyesi olarak düzensiz şekilde etrafa dökülen atıkların belirli periyotlarla toplatıldığı ancak kalıcı çözüm oluşturulabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından atık depolama alanı tahsisisin gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

EKİPLER 24 SAAT İŞ BAŞINDA

İlçede gerçekleştirilen belediye ve devlet yatırımlarının hızlandırılması ve yeni yatırımların gerçekleştirilmesi için Ankara'da temaslarını sürdüren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, çevre temizliği ile ilgili 24 saat esasına göre temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Başkan Kılınç, evsel ve geri dönüştürülebilir atıkların Anamur Belediyesi tarafından sorunsuz bir şekilde toplandığını ancak inşaat atıkları, moloz, muz sarartma tesislerinden çıkan atıkların atık depolama alanında toplanması ve burada bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti. Bu görevin Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde bulunduğunu belirten Başkan Kılınç: "Evsel ve geri dönüştürülebilen atıkların tamamını Anamur Belediyesi olarak biz topluyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz ilçemizin temizliği için özenle çalışıyor ve bu konuda neredeyse hiç şikayet almıyoruz.

 

BÜYÜKŞEHİR ATIKLAR İÇİN PARA ALIYOR AMA YATIRAM DÖNÜŞTÜRMÜYOR

Ancak bunun yanında inşaatlardan, muz sarartma tesislerinden veya vatandaşlarımızın bireysel olarak yaptırdığı çalışmalardan çıkan moloz ve atıkların dökülebileceği bir atık depolama alanı yok. Bu alanın tahsisini gerçekleştirmek, burada atıkları toplamak ve bertaraf etmek Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğunda. Habere konu olan bölge DSİ kanalı yanında bulunan aynı zamanda özel mülkiyet olan bir bölge. Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle inşaat kazılarından ve buradan çıkan hafriyattan dolayı inşaat firmalarından ücret alıyor. Bu ücreti atık depolama alanını oluşturmak ve atıkları bertaraf etmek için alıyor ancak vatandaşlarımıza atıklarını depolayıp bertaraf edecekleri bir alan tahsis etmiyor.

 

“BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUKLARIN YERİNE GETİRSİN”

Vatandaşlarımızda maalesef çıkan atığı bu şekilde yol kenarına uygunsuz olarak döküyor. Sorumluluğumuz da olmamasına rağmen Anamur Belediyesi olarak belirli periyotlarda bu bölgelerin temizliğini gerçekleştiriyoruz. Bahse konu bölgede de birkaç ay önce temizlik çalışması gerçekleştirdik. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi atık depolama alanı tahsisini yapmadığı için vatandaşlarımız buralara atık dökmeye devam ediyor. Kısa süre içerisinde yeniden buraların temizliğini gerçekleştireceğiz fakat kalıcı çözüm için Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluklarını yerine getirmesini talep ediyoruz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA