Sahte reçete operasyonu Mersin’e uzandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahte reçete operasyonu Mersin’e uzandı!


 

SGK dolandırıcılığıyla ilgili 32 ilde yapılan operasyonda çok sayıda doktor ve hemşire gözaltına alındı. Operasyon Mersin’e de uzandı!

Haber Merkezi

Son yılların en büyük operasyonunu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü (İKP) ekipleri, şafak vakti gerçekleştirdi.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre; alınan bir istihbaratı değerlendiren İKP dedektifleri, organize bir örgütün, Yurt genelinde sahte reçeteyle ilaç alımı yapıp Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) milyonlarca lira zarara uğrattığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izin doğrultusunda geniş çaplı teknik ve fiziki takip başlatıldı.

 

TAKİP ÖNCEKİ GÜN BİTTİ

Yaklaşık 6 aylık takibin ardından aralarında, profesör, çok sayıda doktor, eczacı ve memurların da bulunduğu suç örgütünün yapısı net bir şekilde ortaya çıkarıldı. Sahte reçeteler ile işbirliği yapılan eczanelerden temin edilen ilaçların, Irak, İran ve Suriye’deki terör örgütleri PKK, PYD, DEAŞ/IŞİD adlı örgütlere gönderildiği belirlendi. İzleme çalışması önceki gün tamamlandı ve operasyon kararı alındı.

 

ÇALIŞKAN, BİZZAT YÖNETTİ

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat takip edip yönlendirdiği operasyon şafak vakti, aralarında Diyarbakır, Adana, Mersin, Batman, Siirt, Antalya, Hatay, Mardin, Ağrı ve Ankara’nın da bulunduğu 32 ilde “eş zamanlı” olarak başladı.

Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerinin destek verdiği operasyonların İstanbul ayağında 103 adrese girildi. Ekipler, aralarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Orhan A.’nın da bulunduğu 90’a yakın doktor, eczacı ve terör örgütü üyesi 107 şüpheliyi gözaltına aldı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Orhan A.’nın da bulunduğu 107 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır’da gözaltına alınan Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Orhan A.’nın daha önce bir başka yolsuzluk operasyonundan dolayı, gözaltına alındığı ortaya çıktı.Saat 09.00’da operasyon ilk ayağı başladığı gibi “eş zamanlı” olarak tamamlandı.

 

DEPOLARA DA GİRİLDİ

Baskınların bir diğer bölümünde ise suç örgütünün depo olarak girildiği adreslere girildi. Depolardan piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan 5 kamyon ilaç çıktı. Fiyat aralığı İKP timleri, depolarda binlerce kanser, hematoloji, psikotrop, ruh ve sinir hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Ele geçirilen bazı ilaçların terör örgütlerince canlı bomba eylemlerinde kullanıldığı ve büyük yankı uyandıran operasyonu ilgili bakanlıkların yakından takip ettiği öğrenildi. İllerden hava ve karayoluyla İstanbul’a getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İKP Merkezi’nde sorguya alındı. Yurt genelinde baskınlara 2 binin üzerinde polisin katıldığı belirtildi. Şüpheliler, sorgularının ardından “Suç Örgütüne Üye Olmak”, “Rüşvet”, “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Kaçakçılık” suçlarından adliyeye sevk edilecek. Soruşturmanın ifadeler eşliğinde büyümesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA