İş dünyasında engeller aşılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İş dünyasında engeller aşılıyor


 

Mersin İŞKUR’da Dünya Engelliler Günü için farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezlerince düzenlenen ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ farkındalık etkinlikleri ve işyeri ziyaretleri tüm hafta sürdü.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilk olarak engelli statüsünde iş arayan danışanlara yapılan sunum ve soru cevap oturumundan sonra toplu işe alım görüşmelerinden oluşan program düzenlendi. İş Kulübü Liderleri Eren Aslan ve İsmail Karaman tarafından, “İŞKUR hizmetleri, kurum internet sitemizin tanıtımı, kendi işini kurmak isteyen engelli danışanlarımız için Kendi İşini Kurma Hibe Destekleri, iş arama kanalları ve mülakat teknikleri” konularında bilgiler içeren sunum yapıldı.

Mersin İŞKUR İl Müdür Vekili Ercan Gön, günün anlam ve önemine dair konuşması ile farkındalık düzeyinin artırılarak işveren ve iş arayan taraflarınca adayların daha çok iş gücü sahasında yerlerini almaları için İŞKUR olarak çalışmakta olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurguladı. Ardından Mersin İl Müdürlüğü Engelli İş Koçları Çiğdem Atlı, Esra Pekşen, Hacer Kılınç, Hümeyra Algan, Orhan Gül, Yonca Girgin eşliğinde Mersin Çağ Tekstil, Nehir Beton, Gem Makina,  MSTEX Tekstil, Türkiye Kızılay Derneği ve Türkiye ŞİŞECAM firmaları İnsan Kaynakları Uzmanları tarafından işe alım görüşmeleri gerçekleştirildi.

Ayrıca Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görev yapan İş Kulübü Liderleri Nilgün DELİ ve Ahmet TURNA tarafından Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Müdürü Serhat UÇAR işbirliği ile Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezinde katılımcılara yönelik İş Kulübü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında İŞKUR hizmetleri, Mersin işgücü piyasası ve iş arama becerilerini geliştirme konularında bilgilendirme yapıldı.

İŞKUR Tarsus Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanları tarafından Tarsus Engelliler Platformu üyelerine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İŞKUR Tarsus Hizmet Merkezinde Engellilere yönelik İşkur hizmetleri konulu sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Tarsus Cezaevi Kampüsünde Engelli ve eski hükümlü hibe desteği sunumu yapıldı. Ziyaretler kapsamında ise Güney Süt, Yanko Tarım firmalarında çalışan Engelli personeller ile yerlerinde görüşülerek Arsoy Engelli Bakım Merkezi ziyareti gerçekleştirildi.

Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü Engelli İş Koçları Çiğdem Atlı, Orhan Gül ve Yonca Girgin tarafından ise Uğur Tekstil ve Unat Yağ firma ziyaretlerinde Uğur Tekstil İnsan Kaynakları Uzmanı Hacer Sungur ve Unat Yağ İnsan Kaynakları Müdürü Elif Özcan ile görüşülerek işgücü piyasasında engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı zorluklar ve işe alım süreçleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA