‘Kadınların yanında olmaya devam edeceğiz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Kadınların yanında olmaya devam edeceğiz’


 

Akdeniz’de, geçmişte unutulan, yok sayılı kaderine terk edilen kadınlara ‘pozitif ayrımcılık’ ilkesiyle yaklaştıklarının altını çizen Başkan Gültak; “Kadınlar; toplumsal değişimin en etkili ve en güçlü faktörüdür. Bu bilinçten hareketle kadınlar yararına pozitif ayrımcılıkla hareket etmeye, kadınları önceleyen, hayatın merkezine alan hizmet ve projeler üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Üreten, katma değer yaratan, hayalleri ve umutlarının peşinden koşan kadınların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Aralık ayı 2. birleşim 1. oturumu, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Daha önce komisyonlara sevk edilen bazı konuların görüşülüp karara bağlandığı yılın son toplantısında, belediyenin kadınlara yönelik hizmet ve projelerini anlatan “Güçlü Kadın Güçlü Akdeniz” başlıklı filmin gösterimi yapıldı. Akdenizli kadınların ekonomik hayata atılmasını sağlayan kooperatifleşme süreci, tarımsal üretime kazandırılan kadınlar, kültür ve sanat evlerinde verilen meslek, beceri ve okuma-yazma kursları, mikro kredi imkânı, kültür ve doğa gezileri ile kamplar gibi hizmetlerin anlatıldığı filmde, Akdeniz Belediyesi’nin sağladığı destekler sayesinde kendi işini kuran veya büyüten kadınlar hikayelerini anlattı.

 

“KADERİNE TERK EDİLEN KADINLARI HAYATIN MERKEZİNE KATTIK”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak da yaptığı değerlendirmede, 2019 yılı yerel seçimlerini Akdenizli kadınların desteğiyle kazandığının bir kez daha altını çizerek, “Bu nedenle göreve gelir gelmez kadınlar yararına pozitif ayrımcılık uyguladık. Hayatın her alanında yok sayılmaya ve görmezden gelinmeye çalışılan Akdenizli kadınları hayatın merkezine kattık. ‘Güçlü Kadın-Güçlü Gelecek’ mottosuyla; geçmişte kaderine terk edilen kapatılan kadınları ekonomik, sosyal ve kültür hayatının içine katıyoruz. Kadınlara değer veren bir anlayışla hizmet, proje ve etkinliklerimizde pozitif ayrımcılıktan taviz vermiyoruz. Kadınlara meslek kazandırıp istihdama katılabilmeleri, aile bütçelerine katkı sağlayıp toplumsal statülerinin yükselmesi için projeler üretiyoruz” dedi.

 

“KÜLTÜR EVLERİMİZDE OKUMA-YAZMA ÖĞRENEN KADINLAR BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Başkan Gültak, el emeği göz nuru ürünlerini satarak ailesinin geçimini sağlayan kadınları desteklemek amacıyla 2019 yılında Kadın Emeği Diyarını açarak kadınlara tahsis ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu; “Bugün itibariyle 1’i engelli 2’si de kadınların olmak üzere 3 kooperatifimiz burada aktif satışlarını sürdürmektedir. Kadınlar öncülüğünde organik tarımda atağa geçerek, atıl haldeki arazilerimizde Şeker Otu, Moringa ve Şevketi Bostan üretiminin yanı sıra 10 bin yıllık tarihe sahip Karakılçık Buğdayı Ekimi ile daha çok kadının üretime katılımını sağladık. Kültür ve Sanat Evlerimizde binlerce kursiyer kadın; giyim, kuyumculuk, kuaförlük, kreş hizmeti, zekâ oyunları, dikiş nakış gibi farklı alanlarda mesleki ve beceri eğitimleri almaktadır. Küçük çocukları da merkezlerimizde bulunan kreş ve oyun sınıflarında eğitim alıyor, Bu sayede anneleri atölyelerde meslek öğrenirken, akılları küçük çocuklarında kalmıyor. Açıkçası kültür ve sanat merkezlerimizle ilgili olarak bizleri en çok mutlu edip gururlandıran konuların başında, 40-50 hatta 70 yaşından sonra merkezlerimize gelerek okuma yazma öğrenen ve çok daha güçlü bir şekilde hayata atılan kadınların, annelerin olması geliyor.”

 

“KADINLARIN TOPLUMSAL STATÜSÜ YÜKSELİYOR, ÖZGÜVENLERİ ARTIYOR”

“Anne-Kız” projesi ile Mersin dışına çıkamamış, denize gidememiş kursiyer kadınlar için; Nevşehir Kapadokya ve Ürgüp, Hatay, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Ankara gibi kentlerimize gezi ve yaz kampları düzenlediklerini hatırlatan Başkan Gültak; “Bu gezilere katılan Akdenizli kadınların sayısı 10 bini aştı ve her geçen gün artıyor. Gezilerle ilgili, muhtarlarımız aracılığıyla, özellikle de sosyal medya üzerinden yoğun talep geldiğini kaydetmek isterim. ‘Umuda Yolculuk Projesi’ ile dezavantajlı kadınlar başta olmak üzere, kanserle mücadele eden vatandaşlarımız, servis aracıyla evlerinden alıp tedavi gördükleri hastaneye ulaştırıyor; tedavilerinden sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri yaşlı, engelli ve kimsesiz binlerce vatandaşımıza evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti sunuyor, bu insanlarımızın hayır duasını alıyoruz. Sağladığımız destek ve imkânlar sayesinde kadınlar, hem kendi hem de ailelerinin bütçesine katkı sağlıyor. Yine mikro-kredi desteği ile kimi kadınlar kendi işini kurarken, kimisi mevcut işini büyütüyor, böylelikle hem ailede hem de toplamsal anlamda statüsü yükseliyor, kendilerine olan özgüvenleri artıyor” şeklinde konuştu.

 

“YENİ KÜLTÜR EVLERİ İLE DAHA ÇOK KADINI EĞİTİME VE EKONOMİK HAYATA KATACAĞIZ”

Akdeniz Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde sunduğu eğitim ve kurslara katıldıktan sonra ‘Usta Öğretici’ belgesi alarak Huzurkent Kültür ve Sanat Evi’nde eğitmenlik yapan 2 kadınının başarısını anlatan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Böylesi azim ve başarı hikâyeleri hem ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ispatlıyor, hem de bizleri gururlandırıyor. Azimleri ile tüm kadınlara örnek olan ve sunduğumuz hizmetin değerini ortaya çıkaran kıymetli eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de kadınlar için hayatın her anına ve alanına dokunan hizmetlerimiz, ses getiren projelerimiz, etkinlik ve faaliyetlerimiz artarak sürecek. Hedefimiz, mahallelerin büyüklüğü ve nüfusuna göre yeni kültür ve sanat evleri açıp, daha çok kadını eğitim ve ekonomi hayatına kazandırmak” diye konuştu.

 

“AKDENİZ’DE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM 2024’TEN SONRA DA DEVAM EDECEK”

Konuşmasının devamında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile “5 Aralık Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının” 89’uncu yıldönümünü kutlayan Başkan Gültak, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Hep söylediğim üzere kadınlar; toplumsal değişimin en etkili ve en güçlü faktörüdür. Bu bilinçten hareketle, kadınlar yararına pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket etmeye, kadınları önceleyen, hayatın merkezine alan projeler üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Bu kent, bu ülke ve insanlarımız için üreten, katma değer yaratan, hayalleri ve umutlarının peşinden yılmadan koşan kadınların daima yanında olacağız. Akdeniz’in değişimi, eğitim, kültür, sanat ve spor başta olmak üzere hayatın her alanındaki yükselişi sürecinde verdikleri çok kıymetli desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Ve inanıyorum ki 2024 yılı Mart ayı yerel seçimlerinde, kadınlar ve gençlerimizin büyük desteğiyle birlikte Cumhur İttifakı adayının önümüzdeki dönem kaldığı yerden Akdeniz’de devam edeceği konusunda da hiçbir şüphem bulunmamaktadır.”

Akdeniz Belediye Meclisi’nin yeni yıldaki ilk toplantısı, 2 Ocak 2024 Salı günü saat 10:00’da yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA