Toroslar halkın yükünü hafifletti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar halkın yükünü hafifletti


 

İlçe belediyelerinin su faturalarına yansıtılarak elde ettiği ev ve işyerlerine ilişkin evsel katı atık tarifesinin 6 TL’den 16 TL’ye çıkarılması yönünde ki kararı revize eden Toroslar Belediyesi meskenler için tutarı 10,74 TL olarak belirledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı Aralık ayı ikinci birleşimi Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıda Başkan Atsız Afşın Yılmaz tarafından yeniden değerlendirilmesini istediği su faturalarına yansıtılarak tahsil edilen 6 TL’den 16 TL’ye çıkarılması teklif edilen evsel katı atık tarifesi yeniden düzenlenerek kabul edildi.

 

16 TL İSTENEN KATI ATIK TARİFESİ 10 TL OLDU

Bu kapsamda meskenlere ait evsel katı atık fiyat tarifesi ile ticari alanlarınki ayrıldı. Meskenler için tarife aylık 10.74 TL olurken, kırsaldaki meskenler için bu rakam 7,59 TL olarak kabul edildi. Mesken dışı evsel katı atık evsel hesabı ise ticarethaneler için 17,57 TL olarak kabul edildi. Kamuya ait evsel katı atık ücret hesabı ise aylık 18,21 TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

Meskenler için 16 TL olarak önerilen evsel katı atık tarife ücretini 10 TL’ye çekerek vatandaşın yükünü birazda olsa hafifletmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

2023 ZOR BİR YIL OLDU

Daha sonra dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Yılmaz, 2023 yılının son meclis toplantısını yaptıklarını söyleyerek, “2023 yılı değişik açılardan zor bir yıl oldu. Aynı zamanda dünyada Türkiye’de çok farklı gelişmelerin yaşandığı, paradigmaların değiştiği bir yol oldu. 6 Şubat depremlerini yaşadık. Hali hazırda kuzeyde ve güneyde savaş devam ediyor. Ama devletimiz, insanımız, milletimiz de birlik beraberlik içerisinde daha da güçleniyor. Türkiye’nin belirleyici rolü daha çok artıyor. Dengesiz dünyanın dengesizliği, batının iki yüzlülüğünü 40 gündür yaşıyoruz. 40 günde yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere15 binden fazla insan dünyanın gözü önünde öldürüldü. Yine bu süreçte 20’den fazla da basın mensubu öldürüldü bu süreçte. Bunu bir filmde izlesek ‘yok artık’ der inanmayız. Koca koca adamlar, devletler, haktan, hukuktan, adaletten, geçmişten gelecekten bahseden dünyaya da bunu öğretme iddiasında bulunanlar bunu izliyorlar.

 

“CUMHURİYETİMİZİN KIYMETİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI”

2023 aynı zamanda cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı. Bu da bizim için çok kıymetliydi, değişik etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha anlaşıldı. Bu da memnuniyet verici. 2023’te olan iyi şeyler daha da çoğalsın, kötü şeylerde azalsın, küçülsün. Yeni yıl hepimize adalet, sağlık, mutluluk başarı, en önemlisi birlik beraberlik getirsin. 300 yıldır hiç olmayan şeyler oluyor. Afrika’dan Fransızlar kovalanıyor, Güney Amerika’da bir başkaldırı var, Ortadoğu’da Almanya şansölyesi uçak kapısında bekletiliyor. İyi şeyler oluyor. Bilinçlenme, hareketlenme var. Bunun da insanlığa faydalı olacağını düşünüyoruz. Dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan ancak dünya kaynaklarının yüzde 70’ini kullanan batının aslında son maskesi de düşmüş oldu. Bu açıdan bunu görmek, anlamak, bilmek, birlik beraberlik içinde olmayanların, hem kuzeyimizde Ukrayna’nın hem güneyimizde Filistin’de Ortadoğu’da başına gelenleri görmek birlik beraberliğimizi kuvvetlendirmek bizim grevimiz. Bu konuda da son derece ümitliyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA