Tarsuslu Defne’den büyük başarı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsuslu Defne’den büyük başarı


 

Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Mersin Tarsus Amerikan Koleji’nden Defne Talya Boyar, en iyi enstrüman dalında 3. oldu.

Haber Merkezi

Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan ve Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından, 19 yıldır aralıksız yapılan “Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması” nın finali muhteşem bir geceyle yapıldı. 7’si yurtdışından olmak üzere toplam 38 lise yarıştı. İcra dalında birinci olarak müzik stüdyosu kazanan okul ise; Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi oldu.

Mersin adına finale kalan Tarsus Amerikan Koleji’nden org çalan Defne Talya Boyar ‘’En İyi Enstürman’’ dalında 3. olarak 1.000 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.Boyar ödülünü Pentagram grubunun bas gitaristi Tarkan Gözübüyük’ten aldı. Jackson Five’dan Who’s Loving You şarkısıyla finalde sahne alan Mersinli öğrenciler; böyle bir organizasyonda yarıştıkları ve usta isimlerden oluşan jürinin önünde performans sergileyebildikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Yarışmanın icra dalı birincisi olan ve müzik stüdyosu ödülüne sahip olan  “Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi”  Beyaz Show’a konuk oldu. Genç müzisyenlerin performansı, Beyaz Show izleyicilerinden büyük alkış aldı.

 

JÜRİDE BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER YER ALDI…

Volkswagen Arena’da gerçekleşen muhteşem finalde, yarışan okulları değerlendiren jüride, birbirinden değerli isimler yer aldı. Yarışmanın kurucusu ve başkanı olan Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun da olduğu jüride; Özkan Uğur, Teoman, Aşkın Nur Yengi,Turhan Yükseler, Tarkan Gözübüyük, Meltem Taşkıran, Mine Mucur,Figen Çakmak,Harun Tekin, gibi sanatçı ve müzisyenlerin yanı sıra; Ali Eyüboğlu, Yüksel Aytuğ, Ömür Gedik, Nazlı Mengi, Mehmet Çalışkan, İlker Gezici, Yavuz Hakan Tok, Edda Sönmez, Ceren Çıplak, Uygar Taylan, Hazan Aköz, İpek Koşan, Çağlan Tekil gibi gazeteci ve köşe yazarları bulundu.

Finalde ayrıca; Moğollar, Yüksek Sadakat, Manga, Kargo, Mor ve Ötesi gibi rock müziğin usta isimleri ve Koray Candemir, Soner Sarıkabadayı, Bedük, Pamela ve Edis gibi birçok ünlü müzisyeni de gençlerin heyecanına ortak olmak için onları izlemeye gelenler arasındaydı. Geçen sene Edis’in aldığı “Umut Vaat Eden Genç Yetenek” ödülünü ise bu sene şarkıcı Türkan Kürşad kazandı.

 

MUHTEŞEM ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

 Bu yıl Ankara, İzmir ve İstanbul’da yapılan elemeler sonrası Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Rize, Sakarya ve Zonguldak olmak üzere toplam 17 ilden 38 lise finale kalmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren başarılı liseli gençler için eğitim fırsatları da oluşturuldu. Yarışmada üstün başarı gösteren Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi öğrencisi Bayramcan Boy ve Galatasaray Lisesi öğrencisi Barış Alp Dönmez, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazandılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA