Mezitli’de gönüllüler iş başında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de gönüllüler iş başında


 

Haber Merkezi

 

Türkiye’de gönüllü hareketini ilk başlatan belediyelerden birisi olan Mezitli Belediyesi, yaptığı gönüllü çalışmalarıyla örnek gösteriliyor. Özellikle toplumsal yardımlaşma ve dayanışma alanlarında gerçekleştirdiği faaliyetlerle öne çıkan Mezitli Gönüllüleri, yaptığı çalışmalarıyla takdir topluyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katılımıyla gerçekleşen faaliyetlerde deprem, sel ve benzeri afet durumlarında hızlı ve etkili bir yardım ağı oluşturan gönüllüler, belediyenin çalışmalarına önemli katkılar sağlıyor. Mezitli Gönüllüleri, sadece şehrin yaşam kalitesini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendirerek örnek bir model oluşturuyor.

Mezitli'ye ve belediyeye gönül vermiş tüm gönüllülere teşekkürlerini ileten Başkan Tarhan, ‘Dünya Gönüllüler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gönüllülük çalışmalarının, dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendirdiğini ve ilçenin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Tarhan, “Kentimize, insanımıza ve belediyemize gönül vermiş tüm Mezitli Gönüllüleri’ne teşekkürlerimi sunuyor ve bu özel günlerini gönülden kutluyorum.

Mezitli’de eşi benzeri olmayan bir ‘Gönüllülük Ruhu’ oluşturduğumuzu düşünüyorum. Gönüllülük çalışmalarımız, vatandaşlarımız arasında dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendiren, Mezitli’nin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlayan önemli bir sosyal alandır. Mezitli Gönüllüleri birçok farklı alanda faaliyet gösteriyor; Gönüllü Evleri, Kompost üreten Mezitli’yi İyileştiriyoruz ekibi, Gönüllü Serası, Aşevi, Örgü Evi, Kafe Kütüphane, Hayvan Hakları Gönüllüleri, Zabıta Gönüllüleri, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Kent Konseyi gibi gönüllü gruplarımız hem kendi alanlarında gönüllülük faaliyetlerine katılmakta hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmaktadırlar. Gönüllülük hareketini Türkiye'de ve dünya genelinde toplumların birlikte daha güçlü bir şekilde ilerlemesi için önemli birer adım olarak görüyorum.” İfadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA