Denizcilerden MIP’e destek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Denizcilerden MIP’e destek!


 

MIP’in liman genişleme projesi ile ilgili nihayet sessizliğini bozan Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, dünyada gemi boylarının büyüdüğünü, büyük gemilerin Mersin’e gelmesi için mevcut rıhtımın uzaması gerektiğini söyleyerek, genişleme projesinin Atatürk Parkı’nın önünün doldurularak istif sahası yapılacağı bilgisinin doğru olmadığını savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetimi, limanı Atatürk Parkına doğru genişletme projesi tepki çeken yüzde 90’ı yabancı sermayeye ait Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’ye (MIP) karşı sessizliğini nihayet bozdu.

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetimi, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Odanın eğitime desteklerini hakkında bilgi veren MDTO Yönetim Kurulu Cihat Lokmanoğlu eğitime yatırımları ile Cumhuriyetimize ve denizciliğimize kalıcı eserler bırakmak istediklerini söyledi.

 

ATATÜRK PARKI’NIN ÖNÜ DOLDURULMAYACAK

Başkan Lokmanoğlu, gazetecilerin soruları üzerine Mersin Limanı’nın büyüme projesi, Taşucu Tersanesi, Ana Konteyner Limanı konularında da değerlendirmelerde bulundu.     

Limanın genişlemesi konusunda çok eksik ve yanlış bilgi bulunduğunu söyleyen Lokmanoğlu, dünyada gemi boylarının büyüdüğünü, büyük gemilerin Mersin’e gelmesi için mevcut rıhtımın uzaması gerektiğini söyledi. Genişleme Projesi’nin liman sahası içinde olduğunu işaret eden Lokmanoğlu, Atatürk Parkı’nın önünün doldurularak istif sahası yapılacağı bilgisinin doğru olmadığını kaydetti.

 

ANA KONTEYNER LİMANI’NIN MUTLAKA MERSİN’E YAPILMASI GEREKİYOR

Liman genişleme projesinin Mersin’i 4-5 sene daha götüreceğini daha sonra kapasitenin yine yetmeyeceğini anlatan Lokmanoğlu, Ana Konteyner Limanı’nın mutlaka Mersin’e yapılması gerektiğini bunun için lobi çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

 

TERSANENİN ENGELLENMESİNE ELEŞTİRİ

Taşucu’nda yapılması planlanan tersane için ise 15-20 senedir çaba gösterdiklerini belirten Lokmanoğlu, mahkemeler ve ÇED iptalleri ile bunun mümkün olmadığını, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de hiç tersanesi olmadığını ve bunun ülkenin güvenliği açısından da olumsuz bir durum olabileceğini söyledi.

Tersanede söküm yapılacağı bilgisinin doğru olmadığını ifade eden Başkan Lokmanoğlu gemi söküm işinin Türkiye’de sadece Aliağa’da yapıldığını belirterek “Taşucu’nda planlanan tersane alanı hem filomuz hem de ticari gemiler açısından çok ideal bir yerde. Hayata geçirilebilseydi bu gemilerin bakım onarım hizmetleri burada verilebilirdi” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA