Mersin’de incir için araştırma protokolü imzalandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de incir için araştırma protokolü imzalandı


 

Akdeniz Belediyesi ile İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Akdeniz ilçe sınırları içinde incir üretimi yapan yerli üreticiler desteklenecek, verim ve kalitenin artması için üreticiye teknolojik destek sağlanacak, yanı sıra üretilecek ürünlerin pazarlanmasında da üreticilere katkı sunulacak.

Haber Merkezi

 

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde, atıl durumdaki tarım topraklarında Atalık Karakılçık Tohumu, Şeker Otu (Stevia), Moringa, Şevketi Bostan ve Maralfalfa üretimi ile organik ve yerli tarımda atağa geçen Akdeniz Belediyesi, incir üreticileri için de hayati öneme sahip bir protokole imza attı.

Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Mustafa Gültak ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı İncirliova Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Birgül Ertan arasındaki protokolle Akdenizli üreticiler, incirde verim ve kalitenin arttırılması için desteklenecek. Nitekim geçen aylarda Türkiye’de en erkenci ‘siyah incir’ hasadının yapıldığı ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde bahçeleri gezen ve hasat zamanı üreticileri yalnız bırakmayan Başkan Gültak, incir toplamış, bölgede siyah incir rekoltesinin yükselmesi için tarım müdürlükleriyle ortak çalışmalar yapacaklarını belirtmişti.

 

HEM ÜRETİM HEM DE PAZARLAMA SÜRECİNDE ÜRETİCİYE DESTEK VERİLECEK

“Tarımsal Üretim Demonstrasyon Çalışmaları ve Kırsal Alanlara Yönelik Fide Üretimine Ait İşbirliği” adını taşıyan protokolün amaç ve hedefi şöyle açıklandı; “Akdeniz ilçesi tarım alanlarında incir yetiştiriciliğinde projeye teknik danışmanlık ve demonstrasyonu yapılacak fide tedarik edilmesinde katkı sağlayacak İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tarımla yeniliklerin ulaştırılması, yaygınlaştırılması ve tarım teknolojilerinin geliştirilmesi; Akdeniz’in tarımsal potansiyele sahip olduğu incir yönünden kırsal alanda bulunan üreticileri destekleyerek incir üretiminde verim ve kaliteyi arttırmak, ilçenin tarımsal ürün potansiyeline katkı sağlamak üzere çalışma yürütülmesi hedeflenmiştir. Proje kapsamında, Akdeniz sınırlarında incir üretiminin desteklenmesi için katkı sağlanacak ve üretilecek ürünlerin pazarlanmasında da üreticiye destek olunacak.”

Öte yandan, demonstrasyon çalışmalarında kullanılacak incir fidanı temininin de Enstitü Müdürlüğü’nce karşılanacağını ve teknik destek verileceğini öngören protokol, 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA