Toroslar’ın Kültür ve Taziye Evi’ne görkemli açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’ın Kültür ve Taziye Evi’ne görkemli açılış


 

Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz, Mevlana Mahallesi’ndeki kültür ve taziye evinin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Törende konuşan Yılmaz, “Dar zamanda, zor zamanda bir araya gelmenin, acıları paylaşmanın dinimizde ve örfümüzde büyük bir yeri var. Taziye Evi’nin bizler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın seçim vaatleri arasında yer alan Kültür ve Taziye Evi Projesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mevlana Mahallesi’nde, Toroslar Belediyesine ait arsa üzerinde hayırsever Oynar ailesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan “Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi’nin” açılışı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışa ünlü fenomen Tıvorlu İsmail de renk kattı.

Hemşehrilerinin yoğun sevgisi ve ilgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz, Kültür ve Taziye Evi’nin hayırlı olmasını dileyerek; “Allah’a çok şükür ki biz güçlü bir toplumuz. İnşallah hep beraber daha güzel ve daha parlak günlere emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

Açılış törenine; Merhum Selahattin Oynar’ın evlatları Hüseyin Oynar, Mehmet Can Oynar ve akrabaları,  MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Salih Bayraktar, Toroslar İlçe Başkanı Osman Mete Yıldız, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Ferdi Çokkeser, AK Parti Toroslar Gençlik Kolları Başkanı Necdet Yeni, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Emre Celal Gül, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, İl-İlçe Teşkilat Yöneticileri, Toroslar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özdemir, TÜRKAV Şube Başkanı Oğuzhan Yıldız, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Hemşehri Derneklerinin Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve  mahalle muhtarları ile binlerce vatandaş katıldı.

 

MAHALLE MUHTARI YILDIRAK; “BAŞKANIMIZA VE OYNAR AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Mevlana Mahallesi Muhtarı Murat Yıldırak, mahallelerinin ihtiyacı olan Kültür ve Taziye Evi’nin hayata geçirilmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve Oynar ailesine teşekkür ederek; “Bir mahalle muhtarı olarak, mahalle sakinlerimiz ile bununun gururunun yaşıyoruz. Allah hayrı geçenlerden, vesile olanlardan razı olsun. Mevlana Mahallemize ve Toroslarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

HAYIRSEVER İŞ İNSANI HÜSEYİN OYNAR; “BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

27 Kasım 2021 tarihinde rahmetli olan babaları merhum Selahattin Oynar’ın anısına Toroslar Belediyesi ile birlikte inşa ettikleri “Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi’nin” ilçeye hayırlı olmasını dileyerek; “Burayı yaparken bize destek olan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ediyoruz. Taziyeler, bizim en duygusal zamandaki ihtiyacımız.

Kültür ve Taziye Evi’nin yapımına vesile olduk. Allah hepimizden razı olsun” diye konuştu.

 

BAŞKAN YILMAZ; “DAYANIŞMAYLA ORTAYA BİR GÜZELLİK ÇIKTI”

Coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde konuşmasına başlayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise açılış törenine katılan tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdikleri Kültür ve Taziye Evi projesinin yapım aşamasından bahseden Başkan Yılmaz; “Kıymetli Oynar ailesi ile bir araya geldiğimiz ilk günü hatırlıyorum. O günden bugüne gözlerinde hep heyecan gördük. Zaman zaman inşaat çalışmalarını inceledik, eksikleri tamamladık. Bu projeyi büyük şevkle, heyecanla ve istekle yaptılar.  Oynar ailesine teşekkür ediyoruz. Başkan Yardımcılarımız, belediye çalışanlarımız da ellerinden gelen çabayı gösterdi. Manevi desteklerini esirgemeyen Cami imamıza, kıymetli cematımıza ve mahalle sakinlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

“Acılar paylaşıldıkça azalır” diyen Başkan Yılmaz; “Dar zamanda, zor zamanda bir araya gelmenin, acıları paylaşmanın dinimizde ve örfümüzde büyük bir yeri var. Taziye Evi’nin bizler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaca yönelik Belediyemizin arsasına Oynar ailesi tarafından Kültür ve Taziye Evi inşa edildi. Bir güzellik ortaya çıktı. Mahallemiz ile daha çok iç içe olduk. Bu birlik ve beraberlikle nelere ulaşabileceğimizi gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BİR VE BERABER OLMAYAN TOPLUMLARIN BAŞINA NE GELDİĞİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİDİZ”

Ukrayna ve Filistin’de yaşanan savaşlara dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Bir tarafa bakıyoruz Ukrayna’dan insanların canı yanıyor. Bir tarafta da Filistin’de kadınlar, çocuklar zulme uğruyor. 40 günde 14 bin kişi vefat etti. Allah’tan rahmet diliyorum. Zulmün sona ermesini diliyorum. Bunu gerçekleştirecek olan hepimizin birliği ve beraberliğidir. Etrafımız ateş çemberi. Aralarına nifak giren, bir ve beraber olamayan toplumların başına ne geldiğini görüyoruz. İbret alıyoruz. Allah’a çok şükür ki biz güçlü bir toplumuz. İnşallah hep beraber daha güzel ve daha parlak günlerle emin adımlarla yürüyeceğiz. Kültür ve Taziye Evimize ismini verdiğimiz merhum Selahattin Oynar’a, tüm misafirlerimizin geçmişine Allah’tan rahmet diliyorum. Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Kültür ve Taziye Evi dualarla açıldı. Başkan Yılmaz, protokol üyeleri ve Oynar ailesi ile birlikte tesisi gezerek, hemşehrileriyle ve çocuklarla sohbet etti.

700 metrekare alanda inşa edilen, kadın ve erkek olmak üzere 2 ayrı bölümden oluşan Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi’nde; her bölümün kendine ait mutfak, lavabo, abdesthane ve mescit bulunmaktadır.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA