Milli kadın futbolcular Mersin’den destek bekliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Milli kadın futbolcular Mersin’den destek bekliyor


 

A Milli Kadın Futbol Takımı ve Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Yağmur Uraz, Mersin’de oynayacakları maçta tüm kent halkını destek vermeye çağırdı.

UEFA Uluslar C Ligi’nde grup aşamasında Litvanya ve Gürcistan ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Futbol Takımı’nın yıldız oyuncusu Yağmur Uraz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Milli takım, kadın futbolu, kadınlar ligi ve gençlerin futbola yönlendirilmesi gibi bir çok konuda konuşan Uraz, Fenerbahçe’de mutlu olduğunu kaydetti.

Litvanya ve Gürcistan maçlarını da kazanarak yollarına kayıpsız devam etmek istediklerini kaydeden Yağmur Uraz, “Turnuvanın grup aşamasında çıktığımız tüm maçları kazandık. Hedefimiz kalan maçlarımızı da kazanarak 6’da 6 yapmak. UEFA Uluslar C Ligi’nden çıkmayı garantiledik fakat grup aşamasındaki tüm maçlarımızı kazanarak mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Grupta kalan maçlar kapsamında önce Litvanya’ya gideceğiz. Oradaki hava durumu sıfırın altında olacak biliyoruz ama biz zor şartlara alışığız. Bu durumun bizi yıldıracağını düşünmüyorum. Litvanya’dan galibiyet ile döndükten sonra Mersin’de kendi seyircimiz önünde alacağımız galibiyet ile turnuvayı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

Eskiye göre daha fazla ilgi ile karşılaştıklarını dile getiren Uraz, “Kendi adıma Elazığ ve Çorum’da maçımızı izlemeye bu kadar taraftarın geleceğini inanın beklemiyordum. Bu şehirlerde bize destek olan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı ilgiyi Mersin halkından da bekliyoruz. Şuanda bizlere ilgi ve destek çok fazla. Kadın futbolunun bilinirliği, farkındalığı çok fazla. Bu ilgi ve alakanın giderek artmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKE OLARAK FUTBOLCU HAVUZUMUZUN GENİŞLEMEYE İHTİYACI VAR”

Kadın Milli Takımı'nın başarısının devam etmesi için genç nesile ihtiyaç duyulduğunu dile getiren 33 yaşındaki Uraz, “Ben şuanda 20’li yaşlarımda olmak isterdim. Çünkü bu yaş grubundaki arkadaşlarımız çok şanslılar. Kadın futbolunun konumu, ülkemizde çok iyiye gidiyor. Futbol oynamak isteyen genç kızlarımıza önerim tüm şartlarını ve sınırlarını zorlasınlar. Aileleri onlara destek olsunlar. Bulundukları şehirlerdeki imkan dahilinde futbol oynasınlar. Ülke olarak futbolcu havuzumuzun genişlemeye ihtiyacı var. Yine bu anlamda sponsorlarımız da çok destek oluyor. Biz sporculara katkısı çok fazla. Bunların hepsi futbol çatısında bir bütün. Tüm bunları oturttuğumuzda daha da iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

 

“FUTBOLCULUK KARİYERİMDEN SONRA HEDEFİM ANTRENÖRLÜK”

Zamanı geldiğinde bilgi ve birikimlerini yeni nesile aktarmak istediğini söyleyen golcü oyuncu, “Necla Hocadan çok şey öğreniyorum. Bunu kendisine de söylüyorum. Kendisi iyi bir öğretici. Bazen maçlarda paslaşıyoruz. Benim de futbolculuk kariyerimden sonra hedefim antrenörlük. Bu doğrultuda şu anda yüksek lisansımı yapıyorum. UEFA belgelerine sahibim. Çok fazla maç izliyorum. Tabii ki önceliğim şu anda futbolculuk kariyerim ama bazen maç içerisinde ben olsam nasıl hamle yapardım diye de düşünüyorum. Futbolu bıraktıktan sonra tüm tecrübemi ve öğrendiklerimi, çalıştıracağım takımın oyuncularına aktarmak istiyorum” şeklinde konuştu.  (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA