Tarsus, şiddete maruz kalan kadınların yanında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus, şiddete maruz kalan kadınların yanında


 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi olarak şiddete maruz kalan kadınların her daim yanındayız” dedi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenliyor.  25 Kasım 2023 Cumartesi saat 11.00 ile 15.00 arasında Yarenlik Alanında bilgilendirme stantları kurulacak, ardından 13.00 ve 17.00 arasında Tarsus Kent Konseyi Fuaye Salonu’nda ‘’Her Yerdeyiz’’ Fotoğraf Sergisi gerçekleştirilecek. 13.00’da şiddet ve hukuk konularında Av Ferda Aras tarafından söyleşi düzenlenecek. Kadına yönelik şiddetin duygusal süreci Uzman Psikolog Merve Tokgöz tarafından anlatılacak. Söyleşi etkinlikleri Tarsus Kent Konseyi Güner Yüksek Baykal Toplantı Salonu’nda yapılacak.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN 25 KASIM MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklere tüm halkı davet ederek bir mesaj yayınladı.

Başkan Bozdoğan mesajında, “Kadına yönelik şiddet, küresel bir sorun olup, mevcut ilerlemelere rağmen hala varlığını sürdürmektedir. Fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet, toplumun her kesimini etkileyen bir gerçektir.

Toplumsal bir sorun olan kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele için erken yaşlardan itibaren verilecek iyi bir eğitim ile bireylerin bilinçlenmesi sağlanmalı, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili sosyal projeler hayata geçirilmeli, kadını korumaya yönelik kamu hizmetleri güçlendirilmeli ve çözüm sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Kadınların değer görmedikleri, ayrımcılığa uğradıkları ve hatta şiddet ve istismara maruz kaldıkları bir ortamda toplumun barış, huzur ve refahından söz edilemez.  Kadına yönelik şiddet doğrudan veya dolaylı olarak toplumun tamamını etkilemektedir.

Tarsus Belediyesi olarak, şiddete maruz kalan kadınların yanındayız ve destekçileriyiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün toplumda farkındalık yaratmasını umut ediyor, kadına yönelik şiddeti kınıyor ve şiddetin tamamen ortadan kalktığı, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum, farkındalık etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA