Yasak coşkuyu engelleyemedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yasak coşkuyu engelleyemedi!


 

Mersin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı binlerce işçi ve emekçinin katılımı ile kutlandı. Valiliğin güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin vermediği kutlamaya katılım yoğun oldu.

SONER AYDIN

Mersin Valiliği ve tertip komitesinin uzun görüşmelerinin ardından 1 Mayıs İşçi Bayramı valilikten çıkan izinle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Kutlama öncesi emekçiler güvenlik gerekçesiyle yürüyüş yapmadan alana geldi.

DİSK, KESK VE TÜRK-İŞ öncülüğünde organize edilen kutlamaya binlerce emekçinin yanı sıra Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve MEÜ’de görevlerine son verilen akademisyenler de katıldı. Kutlama öncesi alanda ve alanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Platformun kurulduğu miting alanı polis barikatları ile çevrilirken, miting alanına giden yollarda polis tarafından ablukaya alındı. Emniyetin birçok sendika ve siyasi partinin bulunduğu caddeler ile miting alanının bulunduğu İstiklal Caddesi üzerindeki tüm araçları çekerek, güvenlik önlemlerini aldığı dikkatlerden kaçmadı.

‘BİNLER BİR ARAYA GELDİ’

İşçi, memur, öğrenci, genç, yaşlı, kadın, erkek, engelli gibi her kesimden katıldığı kutlama saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından STK temsilcileri kısa bir konuşma yaptı. Tertip komitesi adına kısa bir açıklama yapan Yol-İş Şube Başkanı İrfan Gültekin, “Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü, mesleği ne olursa olsun ülkemizde ve dünyada emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor. Bugün burada ekmek, barış, özgürlük için bir araya geldik” dedi. Konuşmaların ardından işçiler sanatçı Mustafa Özarslan’ın söylediği türkülerle halay çekip bayramlarını kutladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA