Kadınlardan mücadeleyi büyütme çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlardan mücadeleyi büyütme çağrısı


 

Mersin Günebakan Kadın Derneği, kuruluş yıldönümü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin’de 15 yıldır kadın hakları, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde mücadele yürüten Günebakan Kadın Derneği, kuruluş yıldönümü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Dernek binasında Başkan Güzin Gözen, okuduğu basık açıklamasında, “Kadınların eşitlik ve özgürlükleri için mücadeleyi birlikte büyütmek umudumuz” dedi.

 

“GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ. DÖNÜŞTÜRÜCÜ ETKİMİZİ BİLİYORUZ”

25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu işaret eden Gözen, “Kadına, çocuğa, LGBT+lara erkekten ve sistemden gelen şiddetin engellenebilmesi için 25 kasımlarda tüm dünyada sokakları dolduruyoruz. Gücümüzün farkındayız. Dönüştürücü etkimizi biliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin şiddetin sebebi olduğunu görerek hareket ediyor ve eşitlik için mücadele veriyoruz.

Günebakan kadın derneği olarak 25 Kasım 2008’den beri bu mücadelenin bir parçası olduğumuz için gururluyuz.

 

“ÖRGÜTLENİYORUZ”

Yerel bir dernek olarak Mersin’in özgün koşullarına bakmak mücadele şeklimizi belirleyebiliyor. Yanı sıra her türlü eşitsizliğin bir sistem sorunu olduğunu görerek bu sistemleri eşitlikçi hale getirmenin yollarını araştırıyoruz. Bu niyetle hukuki davaları takip ediyoruz, yerel yönetimlerle işbirliği yapıyoruz, eğitimler alıyoruz ve eğitimler veriyoruz. Türkiye kadın hareketini yakından izliyor ağlara ve platformlara katılım sağlıyoruz. Ayrımcı yasaların değiştirilmesi ve eşitlikçi yasaların uygulanması için birlikte çaba gösteriyoruz. Örgütleniyoruz.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇIKILMASI NEFRET SUÇLARININ DEVAM EDECEĞİNİN İŞARETİ”

İstanbul Sözleşmesinden çıkılması ve hükümetin toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede bütünlüklü bir politikasının olmaması kadın cinayetleri, çocuk tacizleri ve nefret suçlarının devam edeceğinin işaretidir. Erken yaşta evlilikler, kız çocuklarının eğitiminin güvencesizliği, kadına yönelik şiddetle mücadele eden kurumların etkisizleşmesi devam edecek. Son olarak yasalarda kadın aleyhine yapılmaya çalışılan değişiklikler gündemimizi oluşturmaktadır. Nafaka tartışmaları gibi.

Günebakan Kadın Derneği olarak hakta eşitlik, temsilde eşitlik, aşkta eşitlik taleplerimizi yine haykırıyoruz. Görüyoruz, duyuyoruz, susmuyoruz. Örgütleniyoruz. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.

Açıklamanın ardından dernekte nafaka konulu bilgilendirme ve tartışma toplantısına imza atıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA