MHP’li Altunok’a zehir zemberek borçlanma tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’li Altunok’a zehir zemberek borçlanma tepkisi!


 

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, (İSTSİDER) Silifke Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Sadık Altunok’un 70 milyon TL kredi çekerek, yüksek faizden borçlanması ve birçok araziyi satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Borçlanmanın neden yapıldığını ve ne için kullanılacağının şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını isteyen İSTSİDER, “Doğmamış yetimin hakkını yiyenlere karşı, Silifkeli’nin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde MHP’li Başkan Sadık Altunok’un yerel seçime 4 ay kala 70 milyon borçlanma yetkisi istemesine tepkiler sürüyor.

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, (İSTSİDER) yazılı bir basın açıklaması yaparak, Silifke Belediyesi’nin 70 milyon TL kredi çekerek, yüksek faizden borçlanması ve birçok arazinin satışa çıkarılmasına rağmen, bu borçlanmanın neden yapıldığını ve ne için kullanılacağının şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını istedi.

 

“ONLARCA DÖNÜM TAŞINMAZ SATILIĞA ÇIKARTILDI”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Silifke Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan onlarca dönüm taşınmazı satılığa çıkartmıştır. Her bir Silifkelinin söz hakkı olduğu Silifke toprağının, hiçbir ihtiyaç nedeni ve gerekçe gösterilmeksizin acele bir şekilde satılması memleketimiz için utanç verici bir hadisedir. Silifke’nin geleceği için taş üstüne taş koyanlara desteğimiz sonsuzdur ancak Silifke’mize en ufak zarar verenlerin karşısında durmak da derneğimizin ve tüm Silifkelilerin görevidir.

 

“70 MİLYON TL KREDİ ÇEKEREK, YÜKSEK FAİZDEN BORÇLANMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Mülkiyeti Silifke Belediyesi’ne ait olan taşınmazların satış ihaleleri gündemde iken yerel seçimlere yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre kala Silifke’mize ciddi zarar verecek bir gelişme daha gündeme gelmiştir. Silifke Belediyesinin 70 Milyon TL kredi çekerek, yüksek faizden borçlanması kabul edilebilir ve anlaşılabilir bir durum değildir. Silifke Belediyesi, kimsenin zenginleşmesine aracılık edecek bir makam ve görev yeri değildir. Silifke Belediye Başkanlığı bir hizmet makamıdır. Hizmet etmek yerine memleketimizi parsel parsel satmayı tercih edenler utanç içinde olması gerekirken, seçime sayılı günler kala yüksek faiz oranı ile 70 Milyon TL borcu, belediyenin ve Silifkelilerin üzerine bırakmaya hazırlanmaktadırlar.

 

“DOĞMAMIŞ YETİMİN HAKKINI YİYENLERE KARŞI, SİLİFKELİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Buradan ilan ediyoruz, doğmamış yetimin hakkını yiyenlere karşı, Silifke’yi satılığa çıkaranlara karşı, Silifke’yi borç batağına sokmaya çalışanlara karşı sesimizi her zaman çıkaracağız, Silifkelinin sesi olmaya devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi, Silifke’de yaşayan her bir vatandaşımızı, kalbi Silifke için atan her bir insanımızı, yaşanan bu olaylara karşı bilinçli olmaya ve Silifke’nin hayrına olmayan bu kararların karşısında durmaya davet ediyoruz. Ve Silifke Belediyesi tarafından, satılan bunca taşınmazdan elde edilen para ve yüksek faiz ile borçlanarak çekilmeye çalışılan 70 Milyon TL kredinin, hangi amaçla kullanılacağının şeffaf şekilde açıklanmasını, kamuoyu adına talep ediyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA