ZMO’ya güçlü aday | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZMO’ya güçlü aday


 

TMMOB’a bağlı ZMO Mersin Şubesi 49. dönem seçimine gidiyor. Odanın güçlü adaylarından Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, basın açıklaması gerçekleştirerek meslektaşlarından destek istedi.

Barış Çoban

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne(TMMOB) bağlı  Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Mersin Şubesi 49. dönem seçimlerinde ekibiyle birlikte başkan adayı olan Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde adaylığına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

ODAMIZ VE ÜYELERİMİZ ARASINDAKİ BAĞI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, ziraat mühendislerini temsil etmekle yükümlü olan ZMO'nun, mesleklerinin ve meslek haklarının daha iyi temsil edilebileceğini düşündüklerini ifade etti. Gördükleri lüzum üzerine bu eksiklikleri gidermek ve mesleklerini daha iyi temsil etmek adına 'Fark Yaratan' bir ekiple yola çıktıklarını söyleyen Vetem, "Amacımız meslektaşlarımız ile odamız arasında kopan bağları tekrar kurmak, meslektaşlarımızın haklarını en doğru şekilde temsil etmek, odamızla üyelerimiz arasını tekrar güçlü ilişkiler geliştirmek istiyoruz" dedi.

 

VAATLER

Bu doğrultuda meslektaşlarıyla yapmış oldukları görüşmeler neticesinde sorunları tespit ettiklerini belirten Vetem, tespit ettikleri sorunlara göre yapacaklarını şöyle sıraladı: "Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Komitesi oluşturacağız. Cumhuriyetimizin 101. Yılına özel 'ZMO Mersin Cumhuriyet Balosu' düzenleyeceğiz. Klasikleşmiş 'Başak Balo'muz bizimle birlikte geri dönüyor. Mesleki Başarı, Değerler ve Onur Komitesi oluşturacağız. Meslektaşlarımızı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla 'Meslek Hizmet Ödül' töreni düzenleyeceğiz. Genç Ziraat Mühendisleri ve Burslardan Sorumlu Komite Oluşturacağız. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okuyan Mersin'li ihtiyaç sahibi öğrencilerimize Milli Eğitim Vakfı aracılığı ile burs tahsis edeceğiz. Mesleki Eğitim, Performans Geliştirme ve Çevre Komitesi oluşturacağız. Konuşmacı ve Eğitici Bankası oluşturmak. Böylece meslektaşlarımıza, mesleki, kişisel ve farklı ilgi alanlarına yönelik eğitim almalarını sağlayacağız. Yazılı, Sosyal ve Görsel Medya İletişim Komitesi oluşturacağız. E-Bülten ve E-dergi olarak odamıza ait yayım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylece çalışmalarımız her üyemize kolaylıkla ulaşmış olacak. Üyelerle İletişimi Güçlendirme ve İdari İlişkiler Komitesi oluşturacağız. Odamızın üyelerinin iletişim bilgilerini içeren "Oda Üye Fihristi" oluşturacağız. Bu çalışmamızı tüm üyelerimizin kullanımına sunacağız. 50 kişilik sabit ve mesleğimizin her kesimini temsil eden "Danışma Kurulu" oluşturmak. Danışma kurulumuz yılda 4 kez toplanacak. Dönemimizde oluşturacağımız bu yapı ile hedefimiz ilerleyen yıllarda oda meclisi oluşturmaktır. Ziraat Mühendisleri Enformasyon Platformu (ZMEP)"

oluşturacağız. Oluşturulan bu mail grubu sadece üyelerimize açık olup, moderatör kontrolünde olacaktır. Böylece üyelerimizin mesleki olduğu kadar kişisel gelişimine de katkılar sunacağız. Sponsorlar ve Teşvik Edici Çalışmalar Komitesi oluşturacağız. Meslektaşlarımıza yönelik (Eğitim-Sağlık-Sosyal kuruluşlarla) indirim anlaşmalar sağlayacağız. Dönemimiz boyunca bu anlaşma sayılarını arttırıp kalıcı hale getireceğiz."

SEÇİM 10 ARALIK'TA

ZMO Mersin Şubesi'nin 10 Aralık 2023 Pazar günü 49. dönem yönetim kurulu seçimi yapacağını hatırlatan Vetem, "Odamızda fark yaratacak bir dönem için Ziraat Mühendisi Serdar Vetem liderliğinde fark yaratan bir yönetim kurulu olarak Asuman Ateş, Reha Akyol, Mehmet Emin Aktay, Mehmet Ünver, Bahar Tufan ve Aliekber Güneş ile adayız. Değişim için, odamıza üye meslektaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA