O heyeti Gültak da kabul etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O heyeti Gültak da kabul etti!


 

Mersin’de limanı Atatürk Parkı’na doğru genişletme projesi nedeniyle büyük tepki çeken MIP Şirketi, kent yöneticileri ile temaslarını hızlandırdı! Son olarak Akdeniz Belediye Başkanı M Mustafa Gültak’ı ziyaret eden MIP heyeti, fikir alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi

 

Özelleştirme kapsamında 2007’de işletme hakkı 36 yıl süreyle PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu'na verilen ve daha sonra bu süre 2056’ya kadar uzatılan Mersin Limanı’nda ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Özelleştirildiği tarihten buyana Mersin International Port Şirketi (MIP) tarafından yönetilen ve bugün hisselerinin yaklaşık yüzde 90’ı yabancıların elinde bulunan MIP’ın limanda Atatürk Parkına doğru genişleme projesi Anayasa Mahkemesine taşınmasına rağmen hız kazanırken şirket yönetiminin kent yönetimi ve idaresi ile yakınlaşması dikkat çekiyor.

 

TAM KADRO ÇIKARMA

MIP heyeti son olarak Akdeniz Belediye Başkanı M Mustafa Gültak’ı ziyaret etti. Heyette; Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Yönetim Kurulu Başkanı Flemming Dalgaard, MIP Yönetim Kurulu Üyesi ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, PSA Avrupa Akdeniz Bölge CEO'su David Yang, PSA Avrupa Akdeniz Bölge CFO'su Dirk Jan Storm, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Giovanni Stroeckx, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Süha Güçsav, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kurtul, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Kamu İlişkileri Komite Başkanı Nuri Peker yer adlı. Ziyarette bir takım konularda fikir alışverişinde bulunulduğu açıklandı.

"500 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM"

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; “Tam 6 bin kişiye doğrudan, on binlerce kişiye dolaylı istihdam. 500 milyon dolarlık dev bir yatırım. Bu güzel şehir, bu güzel ülke için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bizim kalbimiz Akdeniz için Mersin için atıyor. Bu sevda için tarihi sorumluluk alarak tarihi projelere imza attık. 5 yıla, geçmiş 50 yılın hayali, gelecek 50 yıla değer katacak projeler kazandırdık. Akdeniz’de huzur, hizmet, kardeşlik, birlik ve beraberlik var” şeklinde konuştu.

 

"MERSİN ÇOK ÖNEMLİ BİR LİMAN ŞEHRİ"

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Mersin'in, Türkiye’nin lojistik merkezi ve dünyaya açılan kapısı olduğunu hatırlatarak; "Mersin, büyük yük gemilerinin yanaşabileceği, hiçbir resif veya bariyerin olmadığı, hem Asya, hem Ortadoğu hem de Avrupa’nın ortasında bir liman şehri.  MIP’in Mersin Limanı’nı büyütme projesi önemlidir. Çünkü kapasiteyi büyütmeden hedeflediğiniz rakamları da yakalayamazsınız. Bu anlamda kent dinamiklerine önemli görev ve sorumluluk düşüyor" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA