Asansörcülerden ‘bakım’ uyarısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Asansörcülerden ‘bakım’ uyarısı


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘Asansör Kazaları, Güvenlik Önlemleri ve Denetimler’ konulu toplantıda, asansör firmaları bir taraftan sektörün genel durumunu değerlendirilirken, diğer taraftan halihazırdaki çalışmalar ile yasal süreçler ve yükümlülükler hakkında ilgili kurum yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 27 Nolu Makina Sanayi Meslek Komitesi, asansör tasarımı ve montajı ile asansör bakım ve onarımı ana kollarında faaliyet gösteren üyelerine yönelik, ‘Asansör Kazaları, Güvenlik Önlemleri ve Denetimler’ konulu sektör toplantısı düzenledi. 27 Nolu Makina Sanayi Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Fikri Sözen moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Cenk Cenkçimenoğlu, Fahrettin Aşut ve Cihan Hazar ile Komite Üyesi Alper Tunga Akgün’ün yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

 

“BAKIMLARIN ZAMANINDA VE DOĞRU OLARAK YAPILMASI ÖNEMLİ”

Toplantıda, Asansör Yönetmeliği, piyasa gözetimi ve denetimi süreçleri hakkında sunum gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Denetim ve Gözetim Şubesi’nden Abdullah Günal, asansörlerin insan sağlığına, can ve mal güvenliğine zarar vermeden kullanılabilmesi için mevzuata uygun olarak monte edilmesi, bakımlarının ve periyodik kontrollerinin zamanında ve doğru olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Asansörlere ilişkin denetimlerin; yıllık denetim programı, resen, ihbar ve şikayet olmak üzerine Bakanlık denetim personeli tarafından gerçekleştirildiğini bildiren Günal, şikayetlerin Bakanlığın internet sitesinde yer alan ‘Ürün Güvenliği İhbar/Şikâyet Formu’ üzerinden, ALO 130 çağrı merkezinden ya da CİMER üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

 

“NİTELİKLİ BAKIM NİTELİKLİ BAKIMCIDAN GEÇER”

Makine Mühendisleri Odası Asansör Birim Sorumlusu Hasan Fırat da, asansör kullanırken dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirdi. Nitelikli bakımın nitelikli bakımcıdan geçtiğine işaret eden Fırat, “Asansör firmalarında çalışan ara teknik elemanların TS EN 13015 Asansör ve Yürüyen Merdivenlerin Bakımı standardı kapsamında uzman, Meslek Yüksek Okulu veya Teknik Liselerin ilgili bölümlerinden mezun veya Ustalık Kafalık Belgesine sahip Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ kapsamında belgelendirilmiş olması gerekmektedir” dedi.

 

“AMACIMIZ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİ YÜKSELTMEK”

NETA Sertifikasyon ve Teknik Kontrol LTD. ŞTİ. Firma Yetkilisi Halim Akışın ise, Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ndeki değişiklikler hakkında bilgi aktardı. Amaçlarının asansörlerin güvenlik seviyelerini yükseltmek olduğuna değinen Akışın, her bir kazanın sektörü farklı bir noktaya taşıdığını, Bakanlık nezdinde önlemler alınarak yönetmeliklerle hem iyileştirmeler hem de sıkı denetimler yapıldığını kaydetti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA