Sağlık emekçilerinden Bakan Koca’ya tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık emekçilerinden Bakan Koca’ya tepki


 

Türk Tabipler Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında hekim göçüne dair kullandığı ifadelere ve yaptığı harekete tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Tabip Odaları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında hekim göçüne dair kullandığı ifadelere ve yaptığı hareketlere, Ankara’da TTB önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Reyhangül Baloğlu, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Selçuk Fidan, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Ö. Özkan Özdemir’in de katılım gösterdiği basın açıklamasını, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Adalet Çıbık okudu.

 

BAKAN KOCA, SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ HEDEF HALİNE GETİRİYOR

Bakan Koca’nın, sağlık emekçilerini paragöz olmakla suçladığını söyleyen Çıbık, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz gün Meclis’teki Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Sağlık Bakanı yurtdışına hekim göçü konusunda ellerindeki verilerin TTB verileri ile uyuşmadığını ve bu konuda TTB'den veri paylaşımı talebinde bulunduklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından TTB’den konuya dair istenmiş bir bilgi mevcut değildir. Ayrıca TTB olarak her ay ve her yıl elimizdeki verileri şeffaflıkla kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Sayın Bakan bununla da kalmadı, bütçe görüşmelerinde kullandığı ifadeler ve yaptığı el hareketiyle izledikleri politikaları aklamaya, hekimleri ise paragözlükle suçlayarak toplumun gözünde hedef haline getirmeye çalıştı. Sağlıkta şiddetin ve hekim intiharlarının tırmandığı, umutsuzluğun ve geleceksizliğin derinleştiği, fakültelerde tıp kitaplarının yerini yabancı dil kitaplarının aldığı ülkemizde hekim göçünün bakan tarafından indirgendiği yer utanç vericidir.

 

TALEPLER

Tüm bunlara karşı; Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın derhal terk edilmesini istiyoruz. Tüm sağlık birimlerinde şiddete karşı güvenli çalışma alanları istiyoruz. Hekim-hasta arasındaki ilişkileri bozacak söylemlerden, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet içeren dilden vazgeçilmesini istiyoruz. Toplumu hastalıklardan koruyabildiğimiz; tüketim nesnesi değil, hak öznesi olduğumuz bir hekimliği var etmenin koşullarını istiyoruz. İdarecilerin liyakat temelli olmasını ve emekçiler tarafından demokratik olarak seçilmesini istiyoruz. Şehir hastanelerine aktarılan kaynakların koruyucu sağlık birimlerine aktarılmasını istiyoruz. İnsanca hekimlik yapabileceğimiz bir sağlık ortamını hep birlikte inşa edebilmek için tüm meslektaşlarımızı ortak mücadeleye davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA