Lüküs Hayat 50. kez sahnelendi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Lüküs Hayat 50. kez sahnelendi!


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB), Haldun Dormen’in yönetmenliğinde sahneye koyduğu ‘Lüküs Hayat’ opereti, 50’nci kez seyirci ile buluştu.

ATİLLA TULAY

Mersin’de ilk olarak 2 Ekim 2013'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkan ve o günden bu  yana kapalı gişe olarak sahnelenen eser, yoğun ilgi gördü. Cemal Reşit Rey'in 1933 yılında bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey'in yazdığı 2 perdelik eseri Şef Aytug Ülgen yönetti. Dekor tasarımı Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, koreografisini ise Serbülent Biçer üstlendi.

Eserde başlıca rolleri Devrim Özden Akın, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Burcu Özdoğan, Erdem Özdemir, Levent Yetkin, Ali Ulvi Karaca, Serkan Karagöz, Orhan Güllüler ve Baran Taner paylaştı.

 

ESERİN KONUSU

İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından sipariş edilen ve ilk defa Cumhuriyetin 10. yıl kutlamaları vesilesiyle 1933'te sahnelenen eser, 1946'ya kadar yoğun bir ilgi görerek büyük seyirci kitleleriyle buluşmuş, daha sonra 1958-1962 yıllarında tekrar sahnelenmişti. 1985'ten bu yana ise kesintisiz sahnelenmeye devam eden "Lüküs Hayat", değişen toplumun batılılaşmayla yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyor. Müzikalde, küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ve Fıstık'ın hikayesini anlatıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA