Geleceğin iş kadınları sertifika aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Geleceğin iş kadınları sertifika aldı


 

Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, özellikle Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan kadınların istihdama kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen ve Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) tarafından yürütülen kurslara katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifi

Haber Merkezi

Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, özellikle Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan kadınların istihdama kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen ve Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) tarafından yürütülen kurslara katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları, Vali Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak tarafından verildi.

Kurs bitiminde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Kevser Çakacak, SODES İl Koordinatörü Prof. Dr. Nalan Yetim, Mersin Ekonomi Platformu ile Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) Başkanı Hanife Körünoğlu, eğitimciler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

‘Dezavantajlı Kadınların İstihdama Kazandırılması Projesi’ kapsamında, 12 kadın kursiyere 120 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘Bilgisayar İşletmenliği’, 80 kadın kursiyere ise yine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 80 saatlik ‘Arıcılık’ kursu verildiği bildirildi. Ayrıca kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, kursta öğrendiklerini katma değere dönüştürebilmeleri için dağıtılacak olan kovanlar da yine bu proje ile karşılanacağı kaydedildi.

Mersin’in birçok kesiminden gelen katılımcıların bulunduğunu ifade eden Hanife Körünoğlu, “ Kırsaldaki kadınlarımız bizler için çok önemlidir. Bundan sonra da bu tür projeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kevser Çakacak ise, kursiyerleri azimli çalışmalar sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tek tek kutladı. Aynı zamanda Vali Özdemir Çakacak’ın da aynı temennilerde bulunduğunu ifade eden Kevser Çakacak, bu törende bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek “ Yoğun programlarımıza rağmen davetinizi duyunca hiç düşünmeden kabul ettim" İfadelerini kullandı.

Çakacak, "Bu proje sayesinde yeni bir iş alanına girmiş oldunuz. Daha önce bu işi yapanlarınız ise öğrendiğiniz yeni bilgilerle bu işi çok daha bilinçli ve profesyonel bir şekilde yapabileceksiniz. Bu alanda özellikle kadınlarımızın yol alması beni son derece memnun etti. Kadınlarımızın hangi konuda olursa olsun bilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu proje çok güzel bir alanda olmuş. Bu nedenle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tören sonunda kursları başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları Kevser Çakacak tarafından verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA