Hamit Tuna geri döndü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hamit Tuna geri döndü


 

MHP’nin ittifaka rağmen yenilgi alarak 5 yıl aradan sonra Büyükşehir’i CHP’ye kaptırdığı 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olan Hamit Tuna, yerel seçimlere 5 aydan az süre kala sahaya indi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de uzun yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) çatısı altında siyaset yapan Hamit Tuna, sahalara döndü.

Mersin’de 2003 yılı genel seçimlerinde 4.sıradan MHP Milletvekili adayı olan Tuna, 2004 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir'e bağlı ilk kademe belediyesi olan Toroslar'da Belediye Başkanlığına seçildi. Adaylığını açıkladığı 2009 ve 2014 yerel seçimleriyle iki dönem daha Toroslar Belediye Başkanı olan Tuna,31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı'nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Ancak ittifaka rağmen seçimleri kazanamayan Hamit Tuna, Büyükşehir’in CHP’ye kaptırılmasına neden oldu.

 

OLAYLI SEÇİM

2014'teki yerel seçimde MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz’ın, Aralık 2018'de istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesi ile Mersin’de 2019 seçimleri olaylı geçti.

İYİ Parti adayı olarak açıklanan Kocamaz, adaylığının partinin il yönetimi eliyle geciktirilip engellenmesi üzerine tartışmaların odağına yerleşti.

Kocamaz, Demokrat Parti (DP) adaylığı için de Yüksek Seçim Kurulu'ndan vize alamayınca, İYİ Parti son anda eski bakanlardan Ayfer Yılmaz'ı aday gösterdi.

Kocamaz’ın yarış dışı kalması ile Mersin'de seçim CHP adayı Vahap Seçer ile Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Hamit Tuna arasında geçti.

AKP ve MHP’nin ittifak olarak, CHP ve İYİ Parti’nin ise ayrı ayrı seçime girdiği Mersin, en çekişmeli kentlerden oldu. Kazanan ise 5 yıllık aranın ardından yine CHP oldu.

CHP’nin adayı Vahap Seçer, yüzde 45.30 oy ile birinci çıktı. MHP’li Hamit Tuna yüzde 40.72 oy aldı. Ayfer Yılmaz ise yüzde 11.86 oy aldı.

 

TUNA’NIN İLK ZİYARETİ İŞ DÜNYASINA OLDU

Yenilgi sonrası siyaset arenasından uzaklaşan Hamit Tuna, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala yeniden sahalara döndü.

Geçtiğimiz haftalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Hamit Tuna, Mersin siyasi kulislerini hareketlendirdi.

Büyükşehir’e de göz kırpan ancak Toroslar’ı istediği öne sürülen Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Tuna’nın, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaretine oda yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri de katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA