Tarsus bağımsızlığını istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus bağımsızlığını istiyor!


 

Nüfusu 500 bini aşan Tarsus’un artık il olması 15 Kasım’da yeni bir hareket başlatmaya hazırlanan Tarsus Belediye Başkan Dr. Haluk Bozdoğan özellikle tüm siyasileri ve ilçe bileşenleri bu sürece destek vermeye çağırdı! Başkan Bozdoğan, Tarsus’un bağımsızlığını ilan etmek istediğini söyleyerek, “Gelin birlikte beraber bu işi başaralım” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Hali hazırda 500 bini aşan nüfusu ile Türkiye genelindeki 54 ilden büyük konumda bulunan ve il olması halinde ise ülkenin 27’inci büyük şehri olacak olan Tarsus’un il olması için çalışmalar sürüyor.

Tarsus’u 2019 seçimlerinde 25 yıl sonra CHP’ye kazandıran CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, il olma sürecine ilişkin yeni bin hamla başlatma hazırlığında olduğunu açıkladı.

 

BELEDİYE ETKİNLİĞİNE 25 BİN KİŞİ KATILDI

Göreve geldiği günden buyana Tarsus’un il olması adına önemli çalışmalar yürüten Bozdoğan, yeni döneme dair belediyenin Kasım ayı birinci meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tarsus'un büyüklüğünü rakamlarla anlatan Bozdoğan, son olarak Atatürk Gösteri Merkezinde gerçekleştirdikleri Cumhuriyet konserine 25 bin 300 kişinin katıldığını anımsatarak, “Artık belediyemizin etkinliği için 25 bin kişi bir araya geliyor.

 

KÖY DENİLEN TARSUS’A HAVALİMANI İLE MİLYONLAR GELECEK!

Köy denilen Tarsus’ta bir havalimanı inşa ediliyor inşallah ve kısmetse ocak ayında hizmet vermeye başlayacak. Bu havalimanı için öngörülen yıllık yolcu sayısı 9 milyon. Yıllık 9 milyon yolcu fiilen Tarsus’ta bulunmuş olacak. Henüz Mersin’in toplam nüfusu 2 milyonu bulmadı. Buna karşın Tarsus öyle ya da böyle 9 milyon yolcuyu misafir edecek. Yer hizmetleri, petrol, kargı firmaları, konaklama, yeme içme, yolcu taşıma hizmetleri, turizm hareketliliği, yer hizmetleri personellerinin yerleşik düzendeki konaklama ihtiyaçlarına değinmiyor, yalnızca yolcu sayısı rakamlarını paylaşıyorum.

 

OSB VE TIR GİRİŞ ÇIKIŞLARI EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Diğer tarafta 2 ve 3. Organize sanayi bölgesi çalışmaları devam ediyor. Bunlar ile Tarsus’a günlük giriş yapması beklenen tır sayısı sadece Cam Sanayi için 300’dür. Yani Adana ile Mersin transit geçişleri ile diğer şehirlerden gelenleri saymazsak Tarsus’a düzenli olarak giriş yapan yabancı kişi sayısı hiçbir zaman 600 olmadı. Tırların, OSB’nin, firmaların Tarsus’a kazandıracağı ticari hareketliliğinden hiç fark etmiyorum.

 

YAT LİMANI İLE TARSUS’A 350 MİLYON DOLAR YATIRIM GELİYOR

Ayrıca sahil projesi ve buna bağlı olarak hayata geçirilecek yat limanı projesinin çapı 350 milyon dolar. 350 milyon dolar kalkınma adına bir ilçeye başlı başına yetecek bir kalemdir.

Yat limanına bağlı tesisleşme, istihdam ile Tarsus’un marka değerinin hangi seviyelere çıkacağını aslında tahmin bile edemiyoruz.

 

TARSUS’UN NÜFUSU 3-4 YIL İÇİNDE 1 MİLYON OLACAK

Tarsus büyüyor. Tarsus’un bugünkü nüfusu 400 bin deniliyor ama bu rakam 500 bin 752’dir. Bu rakam belki de 3-4 yıl içerisinde 1 milyona ulaşacak. Bugün köy denilen Tarsus’un nüfusu bu.

 

“TÜM SİYASİ PARTİLER, STK’LAR, BİLEŞENLER, TARSUS’U İL YAPMA KONUSUNDA ORTAK BİR ADIM ATMAK ZORUNDA ARTIK”

İstanbul’da Beşiktaş’ın nüfusu 175 bin, Avcılar’ın nüfusu 452 bin, Esenler’in 445 bin, Konak’ın 332 bin, Bornova’nın 454 bin. Tarsus, nüfusu 2 milyona yakın Mersin’in 13 ilçesinden bir tanesi ama nüfusu 500 bini aştı. Tarsus büyüyor artık. Bir etkinliğe gelen insan sayısı 25 bini aşıyorsa Tarsus için yapılabilecek tek bir şey kalıyor geriye; o da beraber, birlikte olmak. Hemen hemen tüm siyasi partilerin birlikte ortak akıl ile sağduyu ile hareket etmesi. Tüm siyasi partiler, STK’lar, bileşenler, Tarsus’u il yapma konusunda ortak bir adım atmak zorunda artık. Ama ciddi, tutarlı net bir adım.

 

TARSUS BAĞIMSIZLIĞINI İSTİYOR

Şehir mırıldanıyor; konutu, trafiği, hizmet binalarını, iş ve istihdam alanlarını, sanayileşmeyi, konaklama talebinin aciliyet arz etmesi ile ilgili bize bir şeyler söylüyor; Tarsus’un bağımsızlığını ilan etmesi. Kendi kararını kendisinin vermesi. Kendi adımlarını kendisinin atması gerekiyor. Bu sebeple Kasım ayının 15’inde çok önemli bir toplantı da çok önemli açıklamalar yapacağım. Tarsus adına çok önemli bir toplantı bu. Söyleyecek sözü olmayanların yenden rol almaya çalışmalarını Tarsus’a her zaman zül saydım. O yüzden tüm siyasi partiler ortak çağrımdır. Gelin bu işi beraber başarayım. Kasım ayının 15’inde büyüyen bu kentin taleplerine kayıtsız kalmadığımız, kalmayacağımızı gösterecek bir organizasyon ile Tarsus’u hak ettiği kimliğe kavuşturacak hareketin ilk adımını atacağız. Bu adımın devamı eminim siyasi partilerden gelecektir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA