‘Göreviniz Türkiye’yi et ithalatı cennetine çevirmek değil’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Göreviniz Türkiye’yi et ithalatı cennetine çevirmek değil’


 

DEVA Partili Ekmen, “Tarım Bakanlığının görevi Türkiye’yi et ithalatı cennetine çevirmek değil, hayvancılığı geliştirmek olmalıdır” dedi.

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bir heyetin Güney Afrika’ya giderek et ithalatına dair incelemeler yapmasını eleştirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görevinin Türkiye’yi et ithalatı cennetine çevirmek değil, hayvancılığı geliştirmek olduğunu ifade eden Ekmen, tarım ve hayvancılığa verilen desteğin çok düşük olduğunu belirterek bakanlığı şu sözlerle eleştirdi:

“Millî Gazete’de yer alan bir habere göre, Tarım Bakanlığından bir heyet on günlük bir Güney Afrika gezisiyle et ithalatıyla ilgili inceleme yapmaktadır. Tarım Bakanlığının görevi Türkiye’yi bir et ithalatı cennetine çevirmek değil, Türkiye'de et ve sütçülüğü geliştirmek olmalıdır. Oysa -meclise sunulan bütçe dâhil- bütçedeki önceliklere baktığımızda, bütçedeki önceliğin faiz ödemeleri olduğu görülmektedir. 2023 yılında tarım ve hayvancılık alanında toplam 2,5 milyar dolar destek verilmiş iken kur korumalı mevduat programı için 125 milyar dolar ödeme yapılmıştır. Bugün itibarıyla süt inekleri kesime gönderilmektedir ve gerek sütçülük gerekse de hayvancılık bütün cazibesini yitirmiş durumdadır. Bütün emeğiyle, çoluğuyla çocuğuyla süt inekçiliği yapan bir aile sattığı sütten litre başına 3 lira zarar etmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda bir an önce tedbirlerini alması gerekir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA