Gençliğin Ata’ya cevabı Toroslar’dan yankılandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gençliğin Ata’ya cevabı Toroslar’dan yankılandı


 

Toroslar Akademi Merkezinde gençler Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında tek yürek oldu, Atatürk’e olan sevgilerinin tüm dünyaya haykırdı.

Haber Merkezi

 

Toroslar Akademi Eğitim Merkezi’nde lise ve üniversite sınavına hazırlanan gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir kutlama gerçekleştirdi.

“Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni”, Ata’nın kendi sesinden dinleyen gençler; “Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı” ise hep bir ağızdan haykırdı ve Atatürk’ün çizdiği yoldan hiçbir zaman ayrılmayacaklarının sözünü verdi.

Gençler, ellerinde Türk Bayrakları ve marşlarla Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

 

BAŞKAN YILMAZ, GENÇLERİN COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da gençlerin bu coşkusuna ortak oldu. Akademi Merkezinin bahçesinde gençlerin yoğun sevgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz; “Sizlerle birlikte olmaktan, geçmişe ve geleceğe birlikte bakmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepimiz bir bütünün parçaları, bir çağlayan damlalarıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

100. yıl kutlamasına; MHP Toroslar İlçe Başkanı Osman Mete Yıldız, Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanı Yunus Emre Tugay, MHP Toroslar KAÇEP Başkanı Nilüfer Temiz, Belediye Meclis Üyeleri ve Sağlık Mahallesi Muhtarı Ayşe Şen de katıldı.

 

“ATATÜRK’ÜN TÜRK GENÇLİĞİNE DUYDUĞU GÜVENE LAYIK OLACAKLARININ SÖZÜNÜ VERDİLER”

Fikirlerini, eserlerini ve geleceğe dair umutlarını en çok gençlere armağan eden Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Ata’nın kendi sesinden verildi.

Toroslar Akademi Merkezi’nin gençleri de “Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı” hep bir ağızdan haykırdı.

Gençlerin hazırladığı bu program, büyük alkış aldı. 100 yıl önce Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan büyük onur ve gurur duyan Türk Gençliği, Ata’sına özlemini ve minnettarlığını ifade etti, varlığını ebediyen yaşatacaklarının sözünü verdi.

 

“GENÇ CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tüm gençlere seslenerek onları çok sevdiklerini ve sonsuz güven duyduklarını belirten Başkan Yılmaz; “Bundan 100 yıl önce İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar arkalarında Amerika ile ülkemizi işgal ettiler. İnsanımıza zulüm ettiler, bayrağımızı gönderden indirdiler. Ama bizim dedelerimiz, atalarımız, o zamanın sizin gibi gençleri, yiğitleri ve vatanseverleri bir araya geldiler. Farklı mezhepten, farklı meşrepten, farklı siyasi görüşten olmalarına rağmen her şeyi bir tarafa bırakarak vatan savunması yaptılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kuvayı Milliye Birlikleri ve milli güçlerle düşmanı vatanımızdan kovdular. 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimizi kurdular. Çok şükür ki genç Cumhuriyetimiz, 100 yaşında” ifadelerini kullandı.

 

“HEDEFLERİNİZE EMİN ADIMLARLA İLERLEYİN”

“Bugün yine aynı şey olsa vatan savunması yapar mıyız?” diyen Başkan Yılmaz, yüksek sesle haykırılan “Evet” cevabı karşısında; “Sizlerdeki bu güç, kuvvet ve heyecanı gördükçe bizlerin de geleceğe ilişkin umutları daha da kuvvetleniyor. Allah’ın izniyle hem 100. yılımızı kutluyoruz, hem de ikinci yüzyılımızı, Türkiye yüzyılını yaşıyoruz. Gençlerimiz, sizleri çok seviyoruz. Bizim çocuklarımız ve geleceğimiz olduğunuz için seviyoruz. Bir gün gelecek bu görevleri sizlere bırakacağız. Yeter ki kendinizdeki gücü ve kuvveti keşfedin, hedeflerinize emin adımlarla ilerleyin. Cumhuriyetimizin kuruluşunun iki temel unsuru var. Birincisi düşmanı kovmak, ikincisi de saltanatın kaldırılması, Monarşiden Cumhuriyete ve demokrasiye geçmek. 100 yıldır binbir dert ve sıkıntıyla uğraştık ama bugünlere geldik çok şükür. Allah’ın izniyle daha da yükseleceğiz. Cumhuriyetimizin kurulmasında, vatanımızın kurtarılmasında emeğe geçen, can veren, kan veren, alın teri akıtan tüm büyüklerimizi, atalarımızı, dedelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah devletimizi, milletimizi payidar kılsın. Ezanımız dinmesin, bayrağımız inmesin. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, daha sonra gençleri tek tek tebrik ederek, sınıflarına uğurladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA