Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı neden mersin ile ilgili çalışma yapmıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı neden mersin ile ilgili çalışma yapmıyor?


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) neden Mersin ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili çalışma yapmadığını sordu. 2019 yılından beri faaliyet gösteren ajansın Mersin, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak ve Siirt ile ilgili herhangi bir tanıtım çalışması olmadığını belirten Ekmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bu illerin turizminin gelişmesi için içeride ve dışarıda tanıtım çalışması yapılması gerektiğini hatırlattı:

“2019 yılında kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının internet sitesi incelendiğinde Türkiye'yi içeride ve dışarıda markalaştırma çabaları için ağırlıklı olarak Ege ve Kapadokya'da, kısmen de Karadeniz'de çalışma yapıldığı anlaşılmıştır. Buradan Bakanlık yetkililerimize sormak istiyorum: Kızkalesi, Cennet Cehennem obruklarıyla Mersin, Göbeklitepe ve Karahantepe'siyle Şanlıurfa, Zerzevan Kalesi'yle Diyarbakır, Zeugma Müzesi'yle Gaziantep; Hasankeyf, Kozluk ve Sason'uyla Batman; Meryem Ana Kilisesi, Cizre ve Bırca Belek'iyle Şırnak; Dara harabeleriyle Mardin ve Tillo'suyla Siirt neden ajansın ilgi alanına girememiştir? Bu illerimizle ilgili olarak ajans neden içeride ve dışarıda özel bir tanıtım çalışması yürütmemiştir? Zerzevan Kalesi ile Göbeklitepe'nin yurt içinde en çok ziyaretçi çeken yerlerden olduklarını hatırlatmak isterim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA