BAM, mercimek krakeri ile ödül aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAM, mercimek krakeri ile ödül aldı


 

Güvenilir Ürün Platformu tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feedthe Future Ödül Töreni 16 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende Gıda Perakendecileri Derneğince organize edilen BHA İnovasyon Yarışması ödülleri de verildi.

Haber Merkezi

 

Borsamız Bakliyat Araştırma Merkezi (BAM) geliştirdiği Mercimek Krakeri ürünü ile Feedthe Future Yarışması Diyet Ürün kategorisinde birincilik, BHA İnovasyon Yarışmasında üçüncülük ödülü elde etti. Ödülleri Borsamız adına BAM Ar-Ge Sorumlusu Özge Özmen aldı.

Bakliyatta inovatif ürünlerin geliştirilmesine yönelik bir değerlendirme yapan Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir; “Bakliyatta tüketim alışkanlıkları son yıllarda önemli bir değişim yaşıyor. Özellikle Amerika, Kanada, Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde hem vegan ve vejetaryen tüketimin yaygınlaşması, hem de değişen yaşam şartları ile yoğunlaşan çalışma koşulları nedeniyle tüketime hazır, lezzetli, sağlıklı ve ekonomik ürünlere yönelim var. Bu ülkelerde bakliyatın mutfak kültürümüzde olduğu gibi geleneksel tüketiminden ziyade, bakliyat kullanılarak hazırlanan burger, salam, sosis, nugget, humus, cips, kraker, snacks, makarna, kurabiye vb. türev ürünler tercih ediliyor” dedi.

Bakliyat tüketim çeşitliliği ve ticareti açısından sürekli artan bu pazardan pay almamız gerektiğini vurgulayan Özdemir; “Anavatanı içerisinde bulunduğumuz coğrafya olan bakliyatta bu değişime kayıtsız kalmamamız gerekir. Bu gerçekten yola çıkarak Mersin Ticaret Borsası olarak hayata geçirdiğimiz BAM çalışmalarına devam ediyor. İnovatif, katma değeri yüksek ve nihai tüketici tercihlerine cevap verecek şekilde bakliyat türev ürünleri geliştirerek, bu ürünlerin ticarileşmesini ve tüketiminin yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bununla birliktebu ürünlere yönelik dünya genelinde yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda oluşan bilgi birikimini ülkemize kazandırıp sektörümüzün kullanımına sunacağız.” diye belirtti.

Borsamız Bakliyat Araştırma Merkezi, iki kategoride ödül aldığı mercimek krakerinin yanı sıra fasulye ve nohut krakeri, sürülebilir nohut krem, nohut peyniri, nohut tofu, mercimek ve fasulye makarnası, vegan et, kullanıma hazır ön pişirilmiş bakliyat unları, humus unu gibi ürünlerle ürün yelpazesini geliştirmiş olup Ar-Ge çalışmalarını genişleterek sürdürmeye devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA