İlaç yokluğu ameliyatları mı durdurdu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlaç yokluğu ameliyatları mı durdurdu?


 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, ilaç yokluğunun hastanelerde hayati öneme taşıyan ameliyatları durduğuna dair iddiaları TBMM’ye taşıdı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

TBMM’de genelde ülkenin, özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Devlet Hastanelerinde tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle yapılamayan ameliyatlarla ilgili soru önergesi verdi.  

 

AMELİYATLAR YAPILAMIYOR MU?

Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği önergede, “Genel Sağlık-İş Sendikası, Devlet hastanelerinde tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle son zamanlarda ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarının yapılamadığı açıklamıştır. Bu durum karşısında parası olan hastalar özel hastanelere, parası olmayan hastalar da beklemeye başlamıştır.

Bu bilgiler ışığında; Devlet hastanelerinde tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle son zamanlarda ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarının yapılamadığı doğru mudur?

Doğru ise, niçin hastanelerin malzeme ihtiyacı karşılanmamış ve hastalar ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatları gibi hayati önem taşıyan ameliyatlar konusunda kaderine terkedilmiştir?

 

“HASTANELERİN MALZEME İHTİYACINI NE ZAMAN KARŞILAMAYI PLANLIYORSUNUZ?”

Tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle hangi Devlet ve Şehir hastanelerinde ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarına ara verilmiştir? Mersin şehir hastanesinde de benzer durum söz konusu mudur? Bu hastanelerin malzeme ihtiyacını ne zaman karşılamayı planlıyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı'nın geçmiş yıllarda olduğu gibi tıbbi cihaz sektörüne borcu var mıdır? Var ise tıbbi cihaz sektörüne Sağlık Bakanlığı'nın toplam borcu ne kadardır? Hastanelerde yaşandığı söylenen malzeme yokluğunun bu alacak-borç ilişkisiyle herhangi bir alakası var mıdır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA