Akdeniz Belediyesi’nde deprem ve yangın tatbikatı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Belediyesi’nde deprem ve yangın tatbikatı


 

Akdeniz Belediyesi tarafından belediye personelinin katılımıyla, aynı gün önce deprem ardından da yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından gerçekleştirilen iki ayrı tatbikatla belediye personeli, olası deprem ve yangın felaketine karşı ne yapması gerektiğini görme imkânı bulurken, deprem ve yangın halinde acil ve öncelikli yapılması gerekenler tahliye tatbikatı ile canlandırıldı. Gün içinde belediye binasında personelin katılımıyla ilk olarak depreme karşı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilirken, sonrasında belediye bahçesinde yangın tatbikatı düzenlendi.

 

OLASI TEHLİKELERE KARŞI TATBİKAT VE EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Gerçeğini aratmayan tatbikatlarda Akdeniz Belediyesi personeline hem deprem anında yapılması gerekenler hem de yangın çıkması durumunda neler yapmaları gerektiği tatbiki olarak gösterildi. Yangın tatbikatı kapsamında boş alanda yakılan ateş, ilk önce sivil savunma ekiplerince, sonrasında da belediye personeli tarafından söndürüldü.

Tatbikat sırasında personele, büyük ve küçük çaplı yangınlarda nasıl davranması ve ne yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca yangın çeşitleri, söndürme teknikleri ve söndürücü kimyasallar hakkında da bilgi sahibi olan personel uygulama yaptı. Belediye personeli yangın tatbikatını da başarıyla tamamladı. Akdeniz Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı birimi; deprem, yangın ve benzeri afet ve felaketlere karşı personeli eğitmeye, tatbikatlar ve uygulamalı eğitimler vermeye devam edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA