CHP’den laiklik tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den laiklik tepkisi!


 

AKP’li TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerine, Mersin’den tepki geldi: “Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır!”

ATİLLA TULAY

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, laiklik tartışmaları, 23 Nisan kutlamaları ve 1 Mayıs ile kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mersin’deki; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını da eleştiren Abdullah Özyiğit, kutlamaların 23 Nisan’ın nasıl ve ne şekilde kutlanacağının yasayla belirlenmiş olmasına rağmen, bu yıl Mersin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Meydanı yerine Marina’da sözüm ona kutlama yaptığını söyledi.

“Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini halkın yüreğinden, benliğinden, fikrinden, zikrinden çıkartamazsınız, sökemezsiniz ve unutturamazsınız” diyen Abdullah Özyiğit, Karaman’daki tecavüz skandalına da gönderme yaptı. “Özyiğit, Bu gün bu ülkeyi yöneten sizler Cumhuriyetin bu eğitim politikaları sonucu Milletvekili, Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Vali, Kaymakam ve Müdür oldunuz. Sizlere soruyorum? Bu vakıf ve kişilerin sözüm ona eğitimine gitseydiniz, mevki ve makamınız ne olurdu? Çocuklarınızı, torunlarınızı bu vakıf ve kişilerin eğitimine, kaderlerine teslim eder miydiniz?” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİKTİR, LAİK KALACAKTIR!”

Laiklik tartışmaları ile ilgili de, “Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır!” diyen Özyiğit, ülkede yaşanan gelişmelerin; laiklik olamadan demokrasinin, demokrasi yaşatılmadan laikliğin güvence altına alınamayacağını açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Özyiğit, “Dünyadan hızla kopan, uzaklaşan, yalnızlaşan bir ülke haline geldik. Yönü belli olmayan pusulasız, fırtınalı denizlere sürükleniyoruz. Silah siyasetin önüne geçmiş durumda. Şiddet, terör, korku, panik, yılgınlık ve endişe insanlarımızın psikolojisini alt üst ediyor. Toplum büyük bir buhran yaşıyor” dedi.

Herkesin kandırdığı AKP’nin, vatandaşı kandırmaya devam ettiğin ide belirten Özyiğit, “Ne oldu da her kesim tarafından ‘kandırıldınız’. Ülke bugün yaşanmaz ve yönetilemez hale gelmişse, her gün şehitlerimiz geliyorsa, ekonomi derin kriz yaşıyorsa, eğitim sistemi çökmüşse, ABD, Avrupa Birliği ve dünya seni yok saymışsa bunun sorumlusu siz ve sizi kandıranlardır. Bütün bunların nedeni laik ve demokrat olma bilincinin oluşmamasıdır. Demokrasiyi benimsemeyip, muhafazakârlığın da ötesinde dikta anlayışının hâkim olmasıdır” dedi.

YENİ İL BİNASI İÇİN DESTEK OLUN

Yeni il binası için de partilileri başlattıkları kampanyaya destek olmaya çağıran Özyiğit, “Patimize bir il binası kazandırmak gibi bir amaçla yola çıkmışken partili arkadaşlarımızın maddi manevi destek olmalarını bekleriz. Kampanyamız devam etmektedir ve bağışta alt ver üst sınır yoktur” dedi.

“1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ”

1 Mayıs ile ilgili ise yine yasaklayan, engelleyen, örgütlü toplum istemeyen anlayışla mücadele ettiklerini belirten Özyiğit, “1 Mayıs’ı her yıl olduğu gibi birlik, bütünlük, sevgi ve saygı ortamında, bizlere yakışan şekilde, İstasyon alanında buluşarak Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamak istiyoruz. Bu biz emekçilerin, solcuların, sosyal demokratların ve halkın en doğal hakkıdır. Buradan Sn Valiye sesleniyorum. Zorluk çıkartmayın. 1 Mayıs İşçinin Emekçini bayramıdır. Her şartta 1 Mayısı kutlayacağız. 1 Mayıs Pazar günü alanlardayız” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA