‘Şehir Hastanesi’nde doktor yok’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Şehir Hastanesi’nde doktor yok’


 

Hasta garantili olması nedeniyle sağlık meslek örgütlerinin eleştirilerini toplayan şehir hastanelerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Ancak Adana, Mersin, Kocaeli ve Isparta’da ki şehir hastanelerinde doktor olmadığı iddiaları gündeme geldi.

Haber Merkezi

 

Kocaeli Şehir Hastanesi, 3 Nisan’da hasta kabulüne başladı. 5 ay sonra gider borusu patladı, tavanı düştü. Gaziantep Şehir Hastanesi de 9 Ekim itibarıyla hasta kabülüne başladı. Son olarak açılışı sekiz kez açılışı ertelenen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ise dört gün önce açıldı. İzmir Şehir Hastanesi’yle birlikte bu yıl açılan şehir hastanesi sayısı üç oldu. Ülke genelindeki toplam şehir hastanesi sayısı ise 17’ye çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 Sağlık İstatistikleri Yıllığı’na göre Türkiye’de bulunan 262 bin hasta yatağının 163 bini Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bulunuyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki yatakların ise 27 bin 815’i şehir hastanelerine ait. 2023’e dek 14 şehir hastanesinde 22 bin 670 hasta yatağı varken, 2023’te açılan 3 yeni şehir hastanesi ile yüklenici firmalara 5 bin 145 hasta yatağı daha eklendi.

 

VAHİM İDDİA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı ve İş Yeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “Şehir hastanesi sorunu çözüyorsa şehir hastanesi olan illerde hiçbir sorun olmaması gerekiyor. Adana, Mersin, Kocaeli, Isparta’da şehir hastanesi var, doktor yok” diye konuştu.

Yalçınkaya şunları söyledi: “Şehir hastaneleri kamu bütçesi için bir hortum haline geldi. Emek sömürüsü üzerine kurulmuş işletmelerdir. Bu hastanelerin kara delik olduğu Sağlık Bakanlığı’nın bütçesini açıklamasıyla yeniden ortaya çıkacak.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA