Para bıraktınız da israf mı ettik? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Para bıraktınız da israf mı ettik?


 

Akdeniz Belediye Meclisinde muhalefetin yönetimi 4,5 yılda yapmadığı hizmetler üzerinden eleştirmesi üzerine Başkan Gültak, “Para bıraktınız da israf mı ettik, borç bıraktınız, borçlarınızı kapatıyoruz” yanıtı verdi. Muhalefetin “Yaptıklarınızı da bakanlıkların kaynakları ile gerçekleştirdiniz” eleştirisine ise Gültak’ın yanıtı, “Türkiye Cumhuriyeti’ni dış güç, yabancı bir güç mü görüyorsunuz? Biz bu ülkeni çocuklarıyız” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediyesi’nin Ekim ayı ikinci meclis toplantısı belediye konferans salonunda yapıldı. Toplanıtını performans raporunun oylanması görüşmelerinde seçime 5,5 ay kala muhalefet, idarenin yapamadığı hizmetleri sıralayarak eleştirirken yönetim yaptıkları ile yanıt verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Biz Akdeniz’in çocuklarını, Yenişehir’in, Mezitli’nin, Toroslar’ın çocukları ile yarışır hale getirdik, ümit verdik onlara” dedi. Geçen sene yüksek öğretim sınavlarında Akdenizli çocukların elde ettiği başarıları anımsatan Gültak, Çünkü artık gidebilecek, ders çalışabilecek mekanları var. Parkların hepsine mobil internet koyduk” dedi.

 

AKDENİZ GELİŞİMDE 20 BASAMAK YÜKSELDİ
İmar, kentsel dönüşüm, spor tesisleri yaptıklarını aktaran Gültak, “Ben gurur duyuyorum bir Kürt kızı Kick Boksta Dünya Şampiyonu oldu. Çünkü onlara spor yapma imkanı tanıdık. Dolayısıyla bugün Akdeniz, Sanayi Bakanlığının yaptığı anketlere göre 123’üncü sıradaydı, şimdi 103’üncü sırada. Akdeniz 20 basamak yukarı çıktı. Mersin’de önümüzde tek bir belediye var 40’ıncı sıradaki Yenişehir. Yani Mezitli’nin bile önündeyiz. Akdeniz 20 basamak nasıl yüklendi?  

 

BÜYÜK FİRMALAR AKDENİZ’E YATIRIMA GELİYOR

Son 6 ayda Türkiye’nin büyük firmaları beni ziyarete geldi, neden eliyor yatırımcılar yatırım yapmak için. Çünkü Akdeniz’in imar sorunları çözülüyor ama daha önemlisi artık burada barış var. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye’nin parlayan yıldızlarından biri olacak Akdeniz.

Çamlıbel Su Sporları Merkezi için harekete geçtik ama engelleniyoruz. Mahkemeye gittik sonuçları bekliyoruz. Muhalefetten de güzel şeyler öğrendik ve uyguladık. Tarım Müdürlüğümüzü kurduk. Muhalefet söylüyor diye reddetmedik.

Tırmıl’da yaptığımız tesisler neden geçen sene hizmete girmedi? Deprem nedeniyle çünkü hala depremzedeleri misafir ediyoruz. Bu iş bittiğinde orada öğrencilerin kaldığı aş evi olan bir yer olarak hizmet verecek.   

 

“YAPTIKLARIMIZI GİDİN GÖRÜN”
Çevre projelerinden bahsediliyor, 25 yıldır Adanalıoğlu’nda sahile çöp dökülüyordu ilk kez biz temizledik, çöpü kaldırdık oraları düzene soktuk.

Kapalı semt pazarları denildi, Karacailyas’ta, Huzurkent’te yaptık. Görmediyseniz arkadaşlar adresleri versin gidin görün. Biz israfı önledik.

Bir sürü şeyler söylüyorsunuz ama biz şuan mesela turizmle ilgili Aydıncık projesindeki bir projenin ortağıyız. Bölgemizde kaplıca otelinin açılması için yoğun çabalar sarf ettik. Şuan Türkiye’nin en güzel kaplıca turizm bölgelerinden biri haline geliyor Akdeniz.

Hizmet binamızın statiği kaldırmıyor kaldırsa üstünü güneş panelleri ile döşeyecektik. Muhalefetin söylediklerine dair notlarımı da aldım. Yaptıklarımıza, yapamadıklarımıza bakacağım. Biz elimizden gelen imkanlarla her şeyi yaptık” dedi.

 

“PARA BIRAKTINIZ DA İSRAF MI ETTİK, BORÇ BIRAKTINIZ, BORÇLARINIZI KAPATIYORUZ”

Muhalefet yapılan çalışmalarda bakanlık rolüne dikkat çekerken Başkan Gültak, Akdeniz’in Mersin’deki en borçlu belediye olduğunu anımsatarak, “Rahmetli Demirel’in dediği gibi petrol vardı da biz mi içtik? Para bıraktınız da biz israf mı ettik, borç bıraktınız, borçlarınızı kapatıyoruz. Verdiğimiz sözleri de imkan, proje hazırlayarak iktidarın imkanlarını zorlayarak getiriyoruz. Kentsel dönüşümü eleştiriyorsunuz, kolay mı sanıyorsunuz. Vatandaş bana inandı da Ankara buraya geldi, vatandaş projeye dahil oldu. Türkiye Cumhuriyeti’ni dış güç, yabancı bir güç mü görüyorsunuz? Biz bu ülkeni çocuklarıyız. Belediye kamudur. Kamu, kamuya yardımcı oluyor. Bunların organizasyonunu biz yaptık. Belediye başkanlığı CEO’luktur. Asfalt dökmek için bana, size gerek yok. Belediye başkanları asfalt dökmek için hava atmasınlar. Biz Akdeniz’de ilk kez soğuk asfalt tesisi kurduk. İlk kez yaptıklarınız ayrı işlerdir.

Şehrin, kadınların, gençlerin kaderini değiştirdiniz mi? Siz onlardan bahsedin. Devletin imkanlarını zorlayarak bunları yaptık. Ama sen mi yaptın sorusu komik oluyor. Ben yapmadım, biz yaptık” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA