AKP sağ gösterip sol vurdu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP sağ gösterip sol vurdu!


 

Çernobil nükleer felaketinin 30’uncu yılı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’da termik santral açılışına katılırken, damadı Enerji Bakanı Albayrak, gizli saklı Akkuyu Nükleer Güç Santrali sahasını gezdi!

Haber Merkezi/

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) incelemelerde bulundu.
İncelemeler sırasında Bakan Albayrak’a, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan,  Vali Özdemir Çakacak, Müsteşar Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Dış İlişkiler Genel Müdürü Alparslan Bayraktar, AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile parti yöneticileri ve idareciler de eşlik etti. Bakan Albayrak ve beraberindekiler inşaat alanını gezerek Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuad Akhundov, NGS İnşaat Direktörü Dmitry Tveritinov’dan çalışmalarda gelinen son durum ile ilgili bilgi aldılar. 
Albayrak, ardından limanın yapıldığı alan ve reaktörün inşa edileceği sahayı gezdi, çalışmaların geldiği son nokta ve projenin işleyişiyle ilgili yetkililere çeşitli sorular yöneltti. Sahadaki incelemelerin ardından şantiye binasına geçen Albayrak, burada yetkililerden brifing aldı. 
Türkiye, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'ne ilişkin ilk anlaşmayı 2010 yılında Rusya ile imzaladı. Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak santralin, en geç 2023 yılında devreye girmesi öngörülüyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA