Mersin, KKTC ile yeni sayfalar açacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, KKTC ile yeni sayfalar açacak


 

KKTC’nin Türkiye için önemini vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, önce bölgenin Türk Cumhuriyetleri tarafından tanınması için çalışıp ardından da ekonomik açıdan güçlendirecek projelere yoğunlaşacaklarını söyledi. KKTC’li iş insanlarıyla yaptığı görüşmede önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi düşündükleri projelere değinen Çakır, “KKTC ile yeni sayfalar açmaya kararlıyız” dedi.

Haber Merkezi

 

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Genel Başkanı Enver Mamülcü, Mersin İl ve Akdeniz Bölge Başkanı Güral Korkmaz, Dernek Üyesi Binnur Mamülcü, Mersin Hukuk Danışmanı Özgül Korkmaz ve Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Akdeniz Bölge ve KKTC Başkanı Harun Arslan ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. İSAD olarak birçok kentle karşılıklı protokolleri bulunduğunu anlatan Genel Başkan Mamülcü, amaçlarının başta ekonomi olmak üzere KKTC ile Anadolu kentlerinin kültürel ve sportif faaliyetlerini geliştirip bu protokolleri somutlaştırmak olduğunu söyledi. Mersinve KKTC’nin daha da çok yakınlaşmasını arzu ettiklerini vurgulayan Mamülcü, “Mersin Kıbrıs’a en yakın kentimiz. Mersin, Kıbrıs için çok önemli. Kıbrıs da Mersin ve Türkiye için çok önemli. KKTC olmasa mavi vatan olmaz. Bu nedenle en çok yatırımı Mersin iş dünyasından bekliyoruz” diye konuştu.

 

‘KKTC MARKETİ AÇARAK ÜRÜNLERİN TANITIMINA DESTEK VERMEK İSTİYORUZ’

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak KKTC’yi çok önemsediklerini vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise şunları söyledi: “Mersin ve KKTC arasında var olan Ro-Ro ve yolcu taşımacılığına farklı ve yenilikçi alanlarda devam etme projelerimiz var. MTSO olarak DEİK ve İKV’de önemli görevlerimiz var. Dünya Türk İş Konseyi’ndeki (DTİK) etkinliğimizi de kullanarak KKTC’nin öncelikle Türki Cumhuriyetler tarafından tanınması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yerel Yönetimlerle işbirliği kurarak Mersin’de bir Kıbrıs marketi açarak Kıbrıs ürünlerinin tanıtımına deste vermek istiyoruz. Kıbrıs sınırlı kaynaklarını daha butik sektörlerde kullanmalıdır. Katmadeğer yaratan tarım gıda ürünlerinde organik üretimde markalaşmaya müsait bir noktadır. MTSO olarak KKTC ile çok daha yeni sayfalar açmaya kararlıyız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA