"Filistin’de insanlık katlediliyor" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"Filistin’de insanlık katlediliyor"


 

Tüm Emekli - Sen Mersin Şube Başkanı Kurt, yaptığı açıklamayla İsrail emperyalizmine karşı Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Haber Merkezi

 

Tüm Emeklilerin Sendikası ( Tüm Emekli - Sen) Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, İsrail - Filistin savaşına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yüreklerinin, emperyalizme karşı direnen Filistin halkıyla birlikte attığını söyleyen Kurt, "Filistin halkına özgürlük. Yaşasın halkların kardeşliği" dedi.

Kurt'un yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İsrail sömürgecilerinin işgal altındaki Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı tekrar tekrar basmasına ve Filistin halkına zulmetmesine tepki olarak, Gazze bölgesindeki Filistin Direnişi 7 Ekim 2023 günü Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimlerini hedef alan  harekât başlattığını duyurdu. Yasa dışı yerleşim bölgelerine binlerce füze atıldığı, bir İsrail karakolunun ele geçirildiği, çok sayıda İsrail askerinin esir alındığı açıklandı. Batı Şeria’da Filistin Yönetimi, Gazze’de Hamas Yönetimi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi  ve diğer direniş örgütleri harekâta desteklerini bildirdiler. Ramallahta binlerce Filistinli'nin  gösterisi sömürgeci işgale karşı ulusal isyana dönüştü. Irak, İran ve Suriye de isyana  destek vererek İsrail işgalinin kaldırılmasını bağımsız Filistin'in haklarının iadesini istediler.

İsrail karşılık olarak Gazze bölgesinin elektriğini, suyunu keserek uçaklarla yoğun bombalama yapıyor.Şimdiden binlerce ölü ve yaralı var. İsrail mertçe savaşmıyor, çocukları, bebeleri, kadınları öldürüyor. Dileğimiz emperyalizm destekli İsrail işgalinin sonlandırılması ve  bölgemizde akan bu kanın durması ve halklar arasında kardeşliğin inşa edilmesidir.

ABD emperyalizmi ileri karakolu İsrail'i korumak için Akdeniz'e Filistin kıyılarına uçak gemilerini gönderdi. ABD gemileri  Filistin, Lübnan,  Suriye,  İran'ın yanı sıra Türkiye'ye de tehdit oluşturuyor.

Bizler halkların kardeşliğine inanıyor ve savaşsız sömürüsüz bir dünyanın özlemini duyuyoruz.Filistin topraklarında on günü aşan bu barbarca saldırganlığın bu temelde sonuçlanmasını istiyoruz.

Yüreğimiz emperyalizme karşı dişiyle tırnağıyla direnen yiğit Filistin halkıyla birlikte atıyor.

Filistin halkına özgürlük. Yaşasın halkların kardeşliği."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA