Toroslar EDAŞ’tan orman yangını riskine karşı yeni tedbir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar EDAŞ’tan orman yangını riskine karşı yeni tedbir


 

Sektöre öncü teknolojileri ve çevre odaklı çalışma anlayışı ile hareket eden Toroslar EDAŞ sorumluluk sahasında bulunan ve yangın çıkma riski olan ormanlık bölgelerdeki elektrik direkleri için 12,8 milyon lira bütçe ile Yangın Önleme Projesini hayata geçirildi.

Haber Merkezi

 

Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ) faaliyet gösterdiği Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de dijitalleşmeyi merkeze alan proje ve yatırımlarını sürdürürken bölgedeki orman varlığını korumak için de yeni projelere imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda yüksek sıcaklıkların görüldüğü ve yangın tehlikesi olan ormanlık alanları kapsayan Yangın Önleme Projesi uygulamaya alındı. Proje ile yangın tehlikesi bulunan yerlerdeki sigortalı ayırıcılarda oluşabilecek arkların yaratacağı yangın tehlikesini en aza indirmek amaçlanıyor.

Bu hedef doğrultusunda bu tip ayırıcıların bulunduğu direklerin altına 10 cm kalınlığında ve 3 metre yarı çapındaki bir bölgede mıcır döküm işlemi veya grobeton kullanımı gerçekleştiriliyor. Yapılan işlem sayesinde elektrik direği ile kuru ot, ağaç dalı, kozalak ve ağaçlar arasında alevlerin oluşması ve yayılmasını engelleyecek güvenli bir alan oluşturuluyor.

Yangın Önleme Tesisleri yaygınlaşıyor

Sektörün değişen ve gelişen dinamiklerine yön verip faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon

odağında sürdüren Toroslar EDAŞ’ın sorumluluğundaki 6 ilde uygulanan proje 2023 yılında hız kazandı.

Haziran ayında Toroslar EDAŞ ekipleri tarafından yangın riski oluşturabilecek bölgeler ve bu alanlardaki ayırıcılı direkler tespit edildi.

Proje kapsamında 12.8 milyon lira bütçe ile 2024 yılı ortasına kadar ormanlık alanlardaki yaklaşık 800 adet sigortalı ayırıcılı elektrik direğinde Yangın Önleme uygulaması gerçekleştirilmesi ve yangın çıkma riskinin en aza indirilmesi hedeflenirken, bugüne dek 2 milyon 880 bin lira bütçe kullanılarak 180 adet direkte çalışma tamamlandı.

Bölgede meydana gelebilecek yangın felaketlerine karşı önlem almak, artan enerji talebini kesintisiz şekilde sağlamak için hayata geçirilen projede Toroslar EDAŞ saha ekipleri ile Sistem İşletme Müdürlüğü birlikte çalışıyor.

 

TOROSLAR EDAŞ HAKKINDA

Enerjisa’nın elektrik dağıtım sektöründe Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte 3 şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ; Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da kaliteli ve kesintisiz elektrik hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Enerjisa’nın dağıtımdaki şirketlerinden Başkent EDAŞ, Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta, Ayedaş ise İstanbul Anadolu Yakası’nda hizmet veriyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA