Belediyelerin ihmali ile çöplük satışa çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediyelerin ihmali ile çöplük satışa çıktı!


 

Mersin’de Büyükşehir ve Erdemli Belediyesi’nin tahsis ve arsa vasfı düzenlemesinde ihmalkar davranması ile 22 dönümlük çöp depolama alanı Milli Emlak tarafından satışa çıkarıldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Erdemli’de belediyenin katı atık depolama merkezi olarak kullandığı Milli Emlak’a ait 22 dönümlük arazi için satış kararı alındı.

Toplamda 300 dönümlük bir arazi içerisinde yer alan 22 dönümlük arsa niteliğindeki taşınmaz 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planına katı atık depolama alanı olarak işaretlense de Büyükşehir ve Erdemli Belediyelerinin, ihmalkarlığının satışa kapı açtığı öğrenildi.

 

SATIŞIN ÖNÜNÜ BELEDİYELERİN İHMALİ Mİ AÇTI?

Alanın vahşi çöp depolama alanı olarak kullanımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapılsa da Büyükşehir ve Erdemli belediyelerinin gerek arsanın vasfının değiştirilmemesi gerekse de tahsisisin alınmasını ihmal etmesi ile satışın mümkün olduğu bilgisine ulaşıldı.

Mili Emlak tarafından 2 Aralık’ta satışa çıkartılacak arsanın yer aldığı 300 dönümlük alanın parsel parsel satışı halinde Erdemli’de çöp depolama alanı sorunu baş gösterecek. Soruna karşı önlem alınması amacıyla Büyükşehir ve Erdemli Belediyelerinin satışa itiraz etmesi gerektiğini bildiren bazı siyasiler, aksi takdirde ilçenin seçim öncesi kucağında nur topu gibi ‘çöp depolama alanı’ sorunu bulacağını işaret etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA