Büyükşehir’e topladığı ücrete karşılık hizmet çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’e topladığı ücrete karşılık hizmet çağrısı


 

Anamur’da büyük tepki çeken çöp yığınlarına ait bölgenin, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olduğu ortaya çıktı. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, atık depolama ve bertarafı içicin ücret alan Büyükşehir’i vatandaşa hizmet vermeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in doğası ve tarihi ile en eski yerleşim yerlerinden biri olan ancak son dönemlerde sık sık çevre tahribatları ile gündeme gelen Anamur’da devasa boyutlara ulaşan çöp yığınlarına tepki yağdı. Anamur’da büyük tepki çeken çöp yığınlarına ait bölgenin, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olduğu ortaya çıktı. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, atık depolama ve bertarafı içicin ücret alan Büyükşehir’i vatandaşa hizmet vermeye çağırdı.

 

“ANAMUR, HİÇ BU KADAR BAKIMSIZ, KİRLİ VE SAHİPSİZ OLMAMIŞTI”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ve Anamur Çevre Platformu sosyal medyadan ilçenin son durumunu gösterir fotoğraflar paylaşarak çöp yığınlarına tepki gösterdi. Platformca yapılan paylaşımda, “Anamur, hiç bu kadar bakımsız, kirli ve sahipsiz olmamıştı!

Bu çöp (utanç) yolu, ilçe merkezinden sahile giden ara yollardan birisi. Yol boyunca muz atıkları ile seralarda kullanılan kimyasal ilaç kutuları atılmış, moloz ve çöpler dökülmüş; öbek öbek yığınlar oluşmuş. Sanırsınız ki, şehrin çöp depolama alanı. Normalde bu yolu, halk yürüyüş yolu olarak kullanıyordu. Ancak çöp yoluna dönüşünce, kimse yürümez olmuş.

 

KASITLI MI YAPILIYOR?

Aşağıya yazılan yorumlarda, bazı kişilerin bu çöpleri buraya özellikle döküp, deniz suyu çıkan tarlaları yükseltmek için dolgu malzemesi olarak kullandığı bilgisi aktarıldı ama bu bilgi ne kadar doğru bilmiyoruz.

Yetkililer, toprakları, yer altı sularını zehirleyen, kirleten, büyük bir sorumsuzluk örneği olan bu kötü işi, toprakların ve suların daha çok kirlenmesine izin vermeden acilen durdurmalı. Yeni salgın hastalıklara, yeni kanser vakalarına ihtiyacı yok Anamur halkının” denildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUK ALANI

Tepkilerin gazetemizde yer alması ile düzensiz atık dökülmesi ile ilgili konuyu inceleyen Anamur Belediye Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

Atık depolama alanlarının ve atık bertaraf işlemlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğu belirtilen açıklamada, Anamur Belediyesi olarak düzensiz şekilde etrafa dökülen atıkların belirli periyotlarla toplatıldığı ancak kalıcı çözüm oluşturulabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından atık depolama alanı tahsisisin gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

BAŞKAN KILINÇ ANKARA’DAN TEPKİ GÖSTERDİ

İlçede gerçekleştirilen belediye ve devlet yatırımlarının hızlandırılması ve yeni yatırımların gerçekleştirilmesi için Ankara'da temaslarını sürdüren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, çevre temizliği ile ilgili çıkan habere açıklık getirdi.

Anamur Belediye Başkanlığı'nın 24 saat esasına göre temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Kılınç, evsel ve geri dönüştürülebilir atıkların Anamur Belediyesi tarafından sorunsuz bir şekilde toplandığını ancak inşaat atıkları, moloz, muz sarartma tesislerinden çıkan atıkların atık depolama alanında toplanması ve burada bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti.

 

ANAMUR BÜYÜKŞEHİR’İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Bu görevin Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde bulunduğunu belirten Başkan Kılınç: "Evsel ve geri dönüştürülebilen atıkların tamamını Anamur Belediyesi olarak biz topluyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz ilçemizin temizliği için özenle çalışıyor ve bu konuda neredeyse hiç şikayet almıyoruz. Ancak bunun yanında inşaatlardan, muz sarartma tesislerinden veya vatandaşlarımızın bireysel olarak yaptırdığı çalışmalardan çıkan moloz ve atıkların dökülebileceği bir atık depolama alanı yok. Bu alanın tahsisini gerçekleştirmek, burada atıkları toplamak ve bertaraf etmek Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğunda. Habere konu olan bölge DSİ kanalı yanında bulunan aynı zamanda özel mülkiyet olan bir bölge. Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle inşaat kazılarından ve buradan çıkan hafriyattan dolayı inşaat firmalarından ücret alıyor. Bu ücreti atık depolama alanını oluşturmak ve atıkları bertaraf etmek için alıyor ancak vatandaşlarımıza atıklarını depolayıp bertaraf edecekleri bir alan tahsis etmiyor. Vatandaşlarımızda maalesef çıkan atığı bu şekilde yol kenarına uygunsuz olarak döküyor.

 

ALAN TEMİZLENDİ

Sorumluluğumuz da olmamasına rağmen Anamur Belediyesi olarak belirli periyotlarda bu bölgelerin temizliğini gerçekleştiriyoruz. Bahse konu bölgede de birkaç ay önce temizlik çalışması gerçekleştirdik. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi atık depolama alanı tahsisini yapmadığı için vatandaşlarımız buralara atık dökmeye devam ediyor. Kısa süre içerisinde yeniden buraların temizliğini gerçekleştireceğiz fakat kalıcı çözüm için Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluklarını yerine getirmesini talep ediyoruz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA