MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi e- bülten yayınladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ Teknoloji Transfer Ofisi e- bülten yayınladı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin inovasyon alanında verdiği hizmetlerin üniversite içerisinde ve bölgede bilinirliliğini, tanınırlığını ve yetkinliğini artırmak amacıyla hazırladığı Ekim 2023 E-bülteni yayımlandı.

Mersin TTO ve yayımlanan E-bülten ile ilgili bilgiler veren Mersin TTO Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. M. Tahir Alp, hedeflerinin Ar&Ge ve İnovasyon alanında üniversitenin kapasitesini yükseltmek, üniversitede yürütülen projelerden bölgeyi haberdar etmek ve üniversite-sanayi iş birliğini artırmak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Alp, bölgesel olarak geliştirilecek bölgesel inovasyon ekosistemlerine Mersin Üniversitesi adına katkı vermek ve gerekirse liderlik etmeyi de amaçladıklarını belirtti.

Mersin TTO’nun üniversitede yürütülen araştırma çıktılarının ekonomik değere dönüşmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması, üniversitenin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanması, üniversitede üretilen bilgiye dayalı akademik girişimciliğin geliştirilmesi ve üniversitelerde fikri sınai hakların ticarileştirilmesi hedeflerine yönelik olarak faaliyet yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp, “Mersin TTO, Mersin Üniversitesi kurumsal yapısı içinde 2013 yılında faaliyete geçmiştir. Adından da anlaşılacağı üzere bir “Teknoloji Transfer” ara yüzüdür. Bu hali ile Mersin TTO, ana aktörleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Üniversiteler ve özel sektör firmalarının olduğu Türkiye Teknoloji Transfer Ekosisteminin ve bu ekosistemi besleyen Ar-Ge ve İnovasyon yapılarıyla Mersin Üniversitesinin entegrasyonunu sağlayan merkez konumundadır.” dedi.

Ekim 2023 bülteni içerisinde teknoloji transfer ekosistemi, Ar&Ge ve inovasyon projeleri, Mersin TTO’NUN misyonu, projeleri yürütülen akademisyenlerimizin röportajları, Türkiye ve Avrupa Ar&Ge ve Inovasyon fon yapıları, çağrıları ve ekosistemlerine yönelik bilgilendirme ve Üniversitemizde proje farkındalığının artırılmasına dönük yazılara yer veriliyor.

E-bülten, iki ayda bir olmak üzere yılda altı kez yayımlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA