Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor


 

Akdeniz Belediyesi; vatandaşların can güvenliğini eden, görsel açıdan da kirlilik yaratan terk edilmiş binaların yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bugüne dek yüzlerce metruk binanın yıkımını yapan fen işleri ekipleri, son olarak Kazanlı Hürriyet Mahallesi’nde sahiplerince terk edilen yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğini bozarak görsel kirlilik yaratan ve kimi zaman sosyal sorunlara yol açan terk edilmiş harabe yapıların yıkımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; son olarak yasal süreçleri tamamlanan Hürriyet Mahallesi’nde bulunan terk edilmiş yapı ve etrafındaki donatıların yıkımını iş makineleri desteğiyle gerçekleştirdi. Metruk yapının yıkımına tanık olan mahalle sakinleri, fen işleri ekiplerine teşekkür etti.

 

“EN ÇOK ŞİKÂYET EDİLEN KONULARIN BAŞINDA GELİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da metruk yapılarla mücadele hakkında yaptığı değerlendirmede, muhtarlar ve mahalle sakinlerinden gelen şikâyet konularının başında terk edilmiş yapılar olduğuna dikkat çekti. Bu yönde gelen talepleri yerine getirmek için yasal işlemlerin en kısa sürede başlatıldığını da kaydeden Başkan Gültak; “Terk edilip kendi haline bırakılan ve zaman içinde harabeye dönen bu tür binalar, insanlarımızın can ve mal güvenliği açısından riskler yaratabiliyor. Bu tür yapılar, yer yer madde bağımlılarınca mesken tutulduğu için halkın huzurunu bozup istenmeyen sosyal sorunlara da yol açabiliyor. Dolayısıyla metruk yapılarla ilgili şikâyetler en hızlı şekilde işleme konulup akabinde ekiplerimiz tarafından sonuçlandırılıyor” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA