Vatandaş ilaç bulamıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vatandaş ilaç bulamıyor!


 

Hükümetin izlediği yanlış sağlık politikası ve ortaya çıkan ilaç temini sıkıntısıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Kocamaz, “Eczanelerde hayati önem taşıyan bazı ilaçlar dahi bulanamaz hale gelmiştir” dedi.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Burhanettin Kocamaz, TBMM’de genelde ülke, özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam ediyor.

Son olarak hükümetin izlediği yanlış sağlık politikası ve ortaya çıkan ilaç temini sıkıntısıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Kocamaz, “Eczanelerde hayati önem taşıyan bazı ilaçlar dahi bulanamaz hale gelmiştir. Hastalar, ilaçlarını alabilmek için her gün eczane eczane dolaşmaya başlamıştır. Eczacı Odaları, antibiyotik grubunda sorun yaşandığını belirterek tansiyon ilaçları, göz damlaları ve bazı aneljezikler konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını açıklamıştır. Ülkemizde ithal ilaçlardan sonra yerli ilaç konusunda da sorun yaşanmaya başlamıştır.

 

VATANDAŞ ECZANE ECZANE İLAÇ ARIYOR

Bu bilgiler ışığında; İzlenen yanlış sağlık politikaları ve düşük kur uygulamaları yüzünden eczanelerde hayati önem taşıyan bazı ilaçların bile bulunamadığı ve bu nedenle hastaların ilaçlarını alabilmek için eczane eczane dolaşmak zorunda kaldıkları doğru mudur?

Doğru ise hastaların ilaca kolay ulaşımlarını sağlamak amacıyla hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA