Postane durağı yeniden hizmete açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Postane durağı yeniden hizmete açıldı


 

Mersin’de 2016 yılından itibaren minibüslere kapalı olan Postane durağı yeniden minibüslerin ve vatandaşların kullanımına açıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de trafikteki keşkemekeş her geçen gün artarken tepki çeken uygulamalar halkı mağdur ederken tepkiler ile kurumlar geri adım atıyor. 2016 yılında minibüslerin kullanımına kapatılan Postane durağı halkın ve esnafın talebi doğrultusunda yeniden hizmete açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2016 yılında alınan karar ile minibüslerin kullanımına kapatılan Postane Durağı çevrede bulunan esnaftan da gelen istek ve taleplerin değerlendirilmesi neticesinde yeniden açıldı. UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar neticesinde çarşı güzergahını kullanan tüm minibüsler artık Postane Durağı’nı kullanabilecek.

UOKEM kararı hakkında bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdür Vekili İbrahim Namlı, “Postane durağının tüm toplu taşıma araçlarına açılması doğrultusunda ilgili odalar ve STK’larla bir toplantı gerçekleştirdik. Ortak bir karar aldık. Bu kararı UKOME genel kuruluna taşıdık. UKOME Genel Kurul kararı sonrasında Postane durağını tüm toplu taşıma araçlarını açarak bölgede bulunan esnafların ve vatandaşların mağduriyetini gidermiş bulunmaktayız. Bu çalışmalar gerçekleştirirken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Minibüsçüler Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirmiş bulmaktayız. Tüm vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza hayırlı olmasın diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan MESOB Başkanı Veysel Sarı, “Çalışmayla hem taşıdığımız yolcunun daha iyi bir hizmet almasını sağlayacağız hem de esnaf sanatkarımız daha huzurlu, daha muntazam ve sistem içerisinde bir taşıma hizmeti verecek. Ayrıca buraya bir canlılık gelecek. Kentimiz ve esnafımız için iyi olur” dedi.

Postane Durağı’nın 2016 yılından beri kapalı olmasından dolayı çevre esnafın çok mağdur olduğunu söyleyen MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ise “Minibüs esnafları da mağdur bir durumdaydı. Çoğu esnaf arkadaşımızın dükkanı kapalıydı. Bu durağın açılması ile beraber esnaf arkadaşlarımızın rahatlayacağına inanıyorum. UKOME kararının vermiş olduğu karardan dolayı memnuniyet duyduk” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA