Ortadoğu’da ölümler durmalı, barışa şans verilmeli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ortadoğu’da ölümler durmalı, barışa şans verilmeli


 

“Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz” diyen Başkan Gültak; “İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar bir an önce son bulmalı, ölümler durmalı ve barışa mutlaka bir şans verilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ısrarla belirttiği üzere Türkiye; gerek esirlerin takası gerekse de bölgede barışın sağlanması konusunda üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı yazılı açıklamasında; İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar ve can kayıpları nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi, çatışmaların bir an önce sona erip bölgede kalıcı barışın hâkim olmasını diledi. Başkan Gültak; “İnsanlık ailesi olarak ne yazık ki yine zor günlerden geçiyoruz. İsrail ile Hamas arasında yaşanan savaş ve çatışmalarda Gazze’nin mahalleleri bombalanmakta, sivil ve masum insanlar hedef olmakta, kadın, çocuk yaşlı demeden binlerce insan dünyanın gözleri önünde hayatını kaybetmektedir. İnsani, vicdani ve ahlaki olmayan bu tutum savaş hukukuna sığmaz. Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum, geçmişte verdiği sözleri tutmalı, Filistin’in hakları ve hukuku korunmalı, mazlum Filistinliler yalnız bırakılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“HERKES ÖNCE BARIŞIN TARAFI OLMALIDIR”

Başkan Gültak, Gazze’ye uygulanan ağır abluka ve ambargonun da bir insanlık trajedisine yol açmadan derhal sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Gazze’ye yönelik ambargo ile bölgeye insani yardımların engellenmesi, Filistin halkının tamamını cezalandırmayı amaçlayan, savaş hukukunun dahi dışında bir karardır. Böylesi kritik bir süreçte gerek ABD ve Avrupa ülkeleri, gerekse de bölge ülkeleri ve siyasi aktörler yangına körükle gitmemeli, ölümlerin durması ve bölgede kalıcı barışın tesisi için elini taşın altına koymalıdır.

Krizi derinleştirip çatışmaları şiddetlendirecek ve ölümleri arttıracak bir tarafgirlik yerine, herkes önce barışın safında yer almalıdır. Savaşın en kısa sürede bitmesi için taraflar arasında diyalog sağlanmalı, ölümler durmalıdır. İlk günden beri her iki tarafı da itidale davet eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı üzere, Türkiye; ara buluculuk ve adaletli hakemlik dâhil üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA