Siyasiler Akkuyu’ya neden giremiyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Siyasiler Akkuyu’ya neden giremiyor?


 

DEVA Partili Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis’te yaptığı konuşmada, hakkında birçok tartışma bulunan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi için çağrıda bulundu. Ekmen, “Bunlar sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin meseleleridir. Meclis doğru bir yöntemle bunları mutlaka gündemine almalı ve aydınlatmalıdır” dedi.

Haber Merkezi

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan DEVA Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersin’de yapımına devam edilen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali hakkında kamuoyunun aydınlatılması için çağrıda bulundu.

Santralin üzerinde büyük bir gri bulut olduğunu belirten Ekmen, herhangi bir kamu kurumunun santral sözleşmesine erişemediğini, sözü verildiği halde teknoloji transferi yapılmadığını ve Türk mühendislerin burada ancak işçi olarak çalışabildiğini vurguladı.

‘SİYASETÇİLER VE EMO SANTRALE GİREMİYOR’

Daha önce konuyla ilgili araştırma önergesi veren, ancak verdiği önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilen Ali Mahir Başarır ile CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ın yanı sıra Mersin Elektrik Mühendisleri Odası’nın da tesise kabul edilmediğini ifade eden Ekmen, “Rusya'ya gönderilip eğitim alan işçiler burada işe başlatılmamıştır ve sıklıkla yaşanan zehirlenme vakaları hakkında dahi kamuoyu herhangi bir şekilde doğru bilgilendirilmemektedir” dedi.

Bu meselenin sadece Mersin’i değil Türkiye’yi ilgilendirdiğinin altını çizen Ekmen, Meclis’in doğru bir yöntemle bu konuları gündemine alarak aydınlatmasını talep etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA